Deputatii juristi amana discutarea cererii DNA de urmarire penala a lui Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului

P.c. | 19.02.2015

Pe aceeași temă

Discutarea cererii DNA de urmarire penala a lui Laszlo Borbely, fostul ministru al Mediului, a fost amanata din nou de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Cererea DNA a fost trimisa catre Comisie in urma cu doua saptamani, pe data de 5 februarie, relateaza stiripesurse.ro

 

Regulamentul Camerei nu prevede un termen in care Comisia Juridica trebuie sa dea un aviz pentru o cerere de urmarire penala. Termene de timp exista doar in cazul cererilor de retinere si arestare preventiva, adica de trei, respectiv cinci zile. Joi sedinta a fost amanata din lipsa de cvorum.

 

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită pentru intervenţii în vederea atribuirii unor contracte, cauză redeschisă recent de DNA Oradea.

 

CITITI SI: INTERCEPTARI in dosarul in care DNA cere urmarirea penala a lui Laszlo Borbely: Acolo e tampita aia care nu vrea sa faca. Dupa masa sa-mi raportezi

 

Anchetatorii vorbesc despre “noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii unei alte infracțiuni de trafic de influență de către BORBELY LASZLO, în perioada exercitării funcției de ministru Mediului şi Pădurilor”.

 

Procurorii il acuza pe Borbely ca, in 2011, a primit mita in valoare de peste 400.000 lei, in trei situatii diferite, pentru a interveni in cadrul unor licitatii pentru anumite firme:

 

  • 1. În cursul anului 2011, Borbely Laszlo, în calitate de ministru al Mediului şi Pădurilor, a primit de la Ciocan Ioan – administrator al S.C. LESCACI COM SRL Negreşti Oaş, foloase necuvenite, constând în renovarea şi utilarea unui apartament, în valoare de 80.952 lei, pentru a-și exercita influenţa asupra unor funcţionari din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” – instituţie aflată în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor, în vederea determinării acestora să favorizeze S.C. LESCACI COM SRL Negreşti Oaş la diferite licitaţii organizate de A.N. „Apele Române” prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.
  • 2. În cursul anului 2011, Borbely Laszlo, în calitate de ministru al Mediului şi Pădurilor, a primit de la Molnar Anton Petru - administrator de fapt al S.C. AZIMUT COM SRL Acăţari, foloase necuvenite, constând în reamenajarea şi extinderea unui imobil aparținând acestuia, în valoare de 112.199 lei, pentru a-și exercita influenţa asupra unor funcţionari din cadrul A.N. „Apele Române” – instituţie aflată în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor, în vederea determinării acestora să favorizeze S.C. AZIMUT COM SRL Acăţari, la diferite licitaţii organizate de către A.N. „Apele Române” prin Administraţiile Bazinale din teritoriu.
  • 3. În cursul anului 2011, inculpatul Borbely Laszlo, în calitate de ministru al Mediului şi Pădurilor, a primit de la o persoană, administratorul a două societăți comerciale, suma de 50.000 euro, pentru a sprijini firmele administrate de acesta să obţină lucrări în domeniul gospodăririi apelor și să încaseze contravaloarea lucrărilor executate”.

Laszlo Borbely este deputat si presedinte al Comisie pentru Politica Externa din Camera Deputatilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22