Deputatul Aurel Bălășoiu are două doare penale, pentru act sexual cu un minor și pentru viol

L. G. | 04.10.2022

Parchetul General anunță că deputatul Aurel Bălășoiu, exclus din PSD, este vizat în două dosare penale, unul pentru act sexual cu minor și unul pentru viol, deschis ca urmare a unei plângeri.

Pe aceeași temă

Deputatul nu a fost pus oficial sub învinuire în niciunul dintre cele dosare, ancheta vizând deocamdată doar faptele.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României.

Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane.

Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, transmite PÎCCJ.

Surse judiciare au declarat că, timp de mai multe ore, călugărul-amant al deputatului, Aurel Bălășoiu, parlamentarul exclus din PSD, a fost audiat.

Cristi, așa cum e cunoscut cel care ar fi avut relații intime cu deputatul Bălășoiu, a dat detalii, pe larg, despre partidele amoroase, despre cine participa, dar și despre legăturile periculoase dintre slujitori ai Bisericii și lumea politică.

Zilele următoare, spun sursele citate, în biroul polițiștilor ar urma să ajungă și deputatul Aurel Bălășoiu, pentru a fi confruntat cu ceea ce as susținut călugărul-amant.

Arhiepiscopia Argeșului a avut o primă reacție la scandalul sexual în care e implicat deputatul Aurel Bălășoiu. Acesta făcea parte și din forul religios, fiind ales ca reprezentant grație implicării sale în politică. Arhiepiscopia spune că l-a exclus pe Bălășoiu din funcție și vine și cu explicații asupra scandalului în care au fost pomenite și nume ale unor înalți prelați.

"Din comportamentul public manifestat, Aurel Bălășoiu s-a dovedit a fi un creștin ortodox apropiat de parohiile din comuna unde fusese primar. În calitate de edil local, și ulterior de parlamentar, s-a preocupat de bunul mers al unor biserici din județul Argeș, sprijinind diferite lucrări. Legat de implicarea domnului deputat în recentul scandal, aceasta este o chestiune asupra căreia nu ne putem exprima, întrucât nu se cunosc toate detaliile. Credem că s-a ajuns aici din cauza lipsei de credință, a mândriei și a îndepărtării de valorile tradiționale ortodoxe românești. Este regretabil că asemenea situații nedorite se întâmplă", a transmis Arhiepiscopia Argeșului pentru Adevărul.

Un fost călugăr, Cristi Călin, a declarat, citat de Gândul, că ÎPS Teodosie i l-a prezentat deputatului pe presupusul minor și a vrut astfel să îl pedepsească pe Bălășoiu pentru că ar fi avut o relație cu un șofer de-al prelatului.

”… cel care l-o introdus pe gât deputatului este Înaltpreasfințitul Teodosie, de la Constanța. Între deputat și unul dintre șoferii lui Teodosie (…) ar fi existat ceva și atunci Teodosie s-a supărat așa de tare că i l-a băgat pe acest tânăr cu care apare în acele poze deputatul, dar vă pot confirma inclusiv cu poza de pe buletinului lui, că o am, că nu este minor, are 22 de ani”, este declarația lui Cristi Călin, citat de Gândul.ro.

 Arhiepiscopia Tomisului: Cristi Călin, un frustrat, exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți e Teologie

„Referitor la acuzele aduse IPS Teodosie de către Cristi Călin, numit în presă “călugărul-amant”, facem următoarele precizări: IPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului.

Dacă cineva acuză pe IPS Teodosie, trebuie să prezinte și dovezi, altfel acuzele devin calomnii. Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii”, se arată în comunicatul de presă transmis de Arhiepiscopie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22