Deputatul Marton Arpad: UDMR nu a fost consultata, motiunea de cenzura a PNL pare de fatada

M. B. | 24.05.2015

Pe aceeași temă

UDMR nu a fost consultată de PNL în legătură cu moțiunea de cenzură, care pare să fie una de fațadă și depusă doar pentru că liberalii au promis asta, a declarat pentru RFI deputatul Marton Arpad.

 

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat sâmbătă, la Consiliul Național al liberalilor, că moțiunea de cenzură va avea ca obiect votul prin corespondență al diasporei, iar data de depunere a acesteia este 5 iunie.

 

În opinia deputatului Marton Arpad, tematica moțiunii de cenzură este surprinzătoare și existau alte mari probleme care meritau să facă obiectul unei astfel de acțiuni: "Dacă cineva vrea să discute cu noi în legătură cu o moţiune de cenzură, nu o anunţă în presă cu câteva zile înaintea depunerii ei, ci prima dată discută cu noi despre această temă. N-am fost consultaţi, nici nu ştim dacă ei solicită, vor solicita să ne raliem la această iniţiativă de-a lor. Deocamdată, având în vedere că este o surpriză, nici nu avem cum să vedem de ce şi cum şi să discutăm despre ea. Dar vă spun sincer, eu trăind în România, nu cred că în momentul actual faptul că încă n-a fost votată această lege a votului prin corespondenţă este cea mai mare problemă pentru care trebuie să depui o moţiune de cenzură. Probabil va fi o moţiune de cenzură de faţadă, că au promis că o vor face şi doresc s-o depună (...). Pentru mine este inexplicabilă această alegere a tematicii", a explicat deputatul UDMR, în interviul acordat RFI.

 

Marton Arpad nu dă şanse prea mari moţiunii de cenzură: "Dacă stau să mă gândesc câţi vor fi tentaţi să voteze pentru o astfel de moţiune de cenzură, nu prea cred că din partea Puterii se vor ralia. Or la moţiunea de cenzură este nevoie de majoritatea tuturor deputaţilor şi senatorilor".

 

CITIȚI ȘI: 

Consiliul National al PNL: Motiunea de cenzura va avea ca obiect votul prin corespondenta al diasporei

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22