Deputatul PNL Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA după ce a încercat să mituiască un coleg

Redactia | 22.12.2021

Deputatul PNL Cosmin Șandru a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că a încercat să mituiască un coleg să nu voteze la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Pe aceeași temă

Alături de Cosmin Șandru, a fost trimis în judecată și directorul Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Bitea, pentru aceeași acuzație.

Actul de acuzare întocmit de procurori arată că, „la data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpații Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituții publice, după ce ar fi fost înscriși formal ca membri de partid.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cosmin Șandru, 33 de ani, este deputat PNL de Timiș, aflat la primul mandat în Parlament. 

DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22