Deputatul Theodor Nicolescu, audiat in dosarul cu despăgubiri ANRP in care a fost adus si seful ANI

M. B. | 16.03.2015

Pe aceeași temă

 

Deputatul PNL Theodor Nicolescu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (între octombrie 2005 și mai 2008), este audiat și el la DNA, în cazul despăgubirilor acordate de ANRP, caz în care a fost adus cu mandat și Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI).

 

Nicolescu a devenit parlamentar de Argeș în 2012, iar din septembrie 2014 este vicepreședinte al Comisiei juridice, de indisciplină și imunități a Camerei Deputaților.

 

Numele lui Theodor Nicolescu a fost vehiculat, potrivit Hotnews, ca posibil viitor ministru al Justiției în guvernul pe care ar urma să-l facă marele PNL.

 

De asemenea, el a înlocuit-o pe Alina Gorghiu în funcția de purtător de cuvânt al PNL, după ce deputata a fost votată președinte interimar al PNL, în momentul în care Klaus Iohannis a câștigat președinția.

 

Soția lui Nicolescu lucrează în Ministerul Justiției.

 

Veniturile din 2013 ale familiei Nicolescu:

 

Deputatul Nicolescu – 85.020 lei brut de la Cmaera Deputaților și 312.221 lei obținuți de la Cabinetul de avocatură Nicolescu și Perianu, specializat în insolvențe

 

Soția – 83.636 lei net de la Ministerul Justiției (ca salariat, plus hotărâri judecătorești)

Dividende – 333.286, lei

 

Cei doi dețin două case și un apartament, și au vândut în 2013, pe bursă, mai multe pachete de acțiuni, potrivit declarației de avere:

 

 

Acuzațiile ar fi legate de sesizarea pe care ANRPa trimis-o la DNA în ianuarie anul acesta, potrivit Hotnews.

 

Curtea de Conturi l-a obligat pe preşedintele ANRP să verifice toate rapoartele de evaluare al căror cuantum de despăgubiri depăşea valoarea de 500.000 lei.

 

În baza deciziei Curţii şi în urma reevaluării a 452 de dosare, s-a constatat că într-un număr de 94 de dosare valoarea stabilită iniţial a fost cu peste 20% mai mare.

 

ANRP a sesizat DNA în vedere declanşării cercetărilor pentru stabilirea şi recuperarea prejudiciului produs bugetului de stat prin supraevaluarea unor imobile pentru care s-au acordat despăgubiri, datele existente conducând la concluzia unor supraevaluări în detrimentul statului român, susţin sursele.

 

Horia Georgescu nu a făcut declarații la intrarea în sediul central al DNA, dar surse judiciare susțin că a fost chemat într-un dosar disjuns din cel al despăgubirilor de la ANRP.

 

Reamintim că într-un dosar ANRP este cercetată și fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, alături de Dorin și Alin Cocoș.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22