Descindere a procurorilor DNA la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

L. G. | 30.09.2022

Procurorii DNA, în colaborare cu autorităţile judiciare din SUA, au făcut vineri zeci de percheziții într-un dosar de corupție, fiind vizată și baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Pe aceeași temă

DNA a transmis, într-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări într-un dosar penal privind suspiciuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

„În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat 26 de percheziţii domiciliare în câteva zeci de locaţii reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", a precizat DNA, subliniind că ancheta a este derulată în cooperare cu autorităţilor judiciare SUA.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că printre locurile vizate de percheziţii s-ar fi aflat şi baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

La finalul anului trecut, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut, de asemenea, percheziții la membrii unei grupări acuzate că, începând cu anul 2017, au furat de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu combustibil în valoare de aproximativ 2.000.000 dolari, prejudiciu adus guvernului federal al SUA.

DIICOT anunța că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit o grupare care în perioada 2017 - 2021 a furat combustibili lichizi aparținând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare din județul Constanța.

„Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bine determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de persoana vătămată (guvernul federal al SUA) este de aproximativ 2.000.000 dolari în dauna guvernului federal al SUA”, spuneau procurorii DIICOT.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22