Descindere DNA la politia judeteana TIMIS: Primarul Pavel Teodor acuzat de coruptie

A. C | 19.01.2015

Pe aceeași temă

Pavel Tudor, primarul din Recas, este implicat intr-o investigatie DNA, in cadrul unui dosar care vizeaza mai multe institutii din judetul Timis. Tudor este suspectat ca ar fi intervenit pe langa sefi de politie pentru a interzice controalele rutiere in perioada campaniei electorale, informeaza Hotnews.ro. Prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, este si el cercetat de catre DNA.

 

Conform unor surse din randul anchetatorilor, primarul din Recas, Teodor Pavel, ar fi intervenit pe langa sefi de politie pentru a interzice controalele rutiere pe anumite sectoare de drumuri. El ar fi facut aceste interventii pentru ca cetatenii sa nu fie sanctionati in perioada campaniei electorale prezidentiale. Astfel, unor politisti din cadrul Politiei Recas le-a fost cerut de catre unii dintre sefii lor  sa nu isi face treaba in aceea perioada. Controale si actiuni nu au fost efectuate pe linia de politie rutiera pe drumul comunal DC 147, drumul judetean DJ 609E, precum si pe strazile din localitatile aflate pe raza de competenta a Politiei orasului Recas. Motivul invocat ar fi fost ca primarul din Recas, Teodor Pavel, nu dorea sa fie sanctionati cetatenii orasului sau, mai ales in timpul campaniei electorale prezidentiale.

In aceleasi documente ale anchetatorilor se precizeaza ca politistii care nu conformau acestei dispozitii erau mutati in alte posturi sau le erau desfiintate posturile, iar pentru a-si indeplini scopul primarul actiona si pe linie politica, apeland la omul de afaceri Gelu Milutinovici si la reprezentanti ai Prefecturii Timis. De exemplu, sursele judiciare spun ca un politist de la Recas ar fi fost mutat abuziv la Politia Lugoj. In acelasi timp, sursele citate mai spun ca sefi din Politie ar primit drept mita anvelope pentru autoturisme, oferte de avansari in grad (avansarile fiind realizate la 1 decembrie 2014).

Primarul din Recas, Pavel Teodor, aflat la primul mandat, provine din Partidul National Liberal. In septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, in baza ordonantei de urgenta care a permis migratia alesilor locali fara a-si pierde mandatul.

DNA a anuntat ca luni dimineata au loc perchezitii in judetele Timis si Arad, cinci dintre acestea fiind la institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, intr-un dosar care vizeaza infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2013 - 2014. Printre institutiile vizate se numara Inspectoratul Politiei Judetene (IPJ) Timis, Serviciul Circulatie Rutiera, Politia orasului Recas, Primaria Recas si Politia Locala din cadrul Primariei Recas, precum si Sectia de Politie Autostrazi - Biroul de Politie Autostrada A1 Deva - Nadlac. Perchezitii au loc si la locuinta sefului Serviciului Circulatiei Rutiere Timis, Marcel Craciunescu, din comuna Ghiroda, precum si la locuinta parintilor acestuia, din Timisoara, arata Evenimentul Zilei.


In dosar se fac cercetari pentru fapte de trafic de influenta, abuz in serviciu si santaj, iar printre cei vizati sunt seful Inspectoratului de Politie al judetului Timis, comisar-sef Sorin Muntean, adjunctul acestuia, comisar-sef Florin Bolbos, seful Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, doi ofiteri de la Rutiera, precum si primarul orasului Recas, Teodor Pavel.

De asemenea, in ancheta ar fi vizati prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, si omul de afaceri Gelu Milutinovici, sotul directoarei DGASPC Timis, Valentina Emilia Milutinovici, care este si presedintele Organizatiei de Femei a PSD Timis.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22