Despre alocații: Vă măturăm guvernarea (Ciolacu); Socialiștii n-au precizat sursa de finanțare -Cîțu

Laurentiu Gheorghe | 15.07.2020

Marcel Ciolacu ameniță Guvernul cu moțiunea de cenzură dacă îndrăzneste să nu dubleze alocațiile așa cum a spus CCR, iar Iohannis să întârzie legea: "Nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea".

Pe aceeași temă

„Am un singur mesaj pentru Iohannis şi Orban: nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea! Sunteţi un pericol pentru viitorul ţării! Preşedintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocaţiilor pentru copii. Curtea Constituţională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Îl somează pe Iohannis să promulge legea în regim de urgenţă, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. „Dacă nu fac asta, depunem moţiunea de cenzură în august - indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, șantajează Ciolacu.

La rândul lui, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, care de fapt trebuie să îndatoreze mai mult statul pentru a-i face pe plac lui Ciolacu, transmite PSD că „socialiştii să-şi asume că au votat o lege neconstituţională” pentru că „legea votată în Parlament nu are sursă de finanțare”.

„Constituţia României este foarte clară când vine vorba de bugetul public. «Art. 138 - Bugetul public naţional (5) Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare». Legea trecută prin Parlament, cu votul lui Ciolacu, nu are stabilită sursa de finanţare. Punct. Nu mai există discuţii aici. Socialiştii trebuie să-şi asume public că au votat o lege neconstituţională şi să le ceară scuze românilor pentru că i-au minţit„ a scris Cîţu, pe Facebook.

El spune că Marcel Ciolacu „acum din întâmplare în funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor" şantajează public Guvernul României.

„Din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cere Guvernului să nu respecte Constituţia României. Cât tupeu. Câtă ipocrizie. Întârzie voit legea care salvează vieţi în România sub pretextul că încalcă drepturi fundamentale ale romanilor, iar în acelaşi timp şantajează în cel mai mizerabil mod Guvernul României. Tupeul socialiştilor este fără margini. Ameninţă public - ori dublaţi alocaţiile ori vă «mătur». Şantaj pe faţă. Credeţi că Preşedintele CCR vă ieşi public să-i spună că împinge Guvernul la nerespectarea Constituţiei? Niciodată. «misery loves company»", a mai scris Cîţu.

Seizarea Guvernului Orban privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost respinsă miercuri de Curtea Constituțională. Astfel, CCR a decis că este constituțională legea prin care era respinsă Ordonanța Guvernului prin care dublarea alocațiilor era amânată până la 1 august. Premierul Ludovic Orban a susținut în mai multe rânduri că nu este posibilă dublarea alocațiilor, efortul financiar fiind de 7 miliarde de lei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22