Dezbaterea lui Iohannis cu jurnaliștii și politologii, în aula Bibliotecii Central Universitare

Dora Vulcan | 16.11.2019

Dezbaterea de marți, 19 noiembrie, a președintelui Klaus Iohannis, în care se va întâlni cu politologii și formatorii de opinie va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

Pe aceeași temă

"Dezbaterea anunțată de președintele Klaus Iohannis pentru ziua de marți, la care vor participa jurnaliști și politologi, va fi găzduită de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, conform SNSPA. Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea evenimentului", a anunţat Dan Motreanu, şeful de campanie al PNL la alegerile prezidenţiale.

Și SNSPA a confirmat informația.

”Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și-a manifestat deschiderea de a asigura un spațiu neutru de desfășurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, pentru buna informare a opiniei publice și pentru cultura democratică a societății românești.

Având în vedere anunțul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanți ai mass-media și politologi și în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus IOHANNIS, propunerea SNSPA a fost agreată.

Evenimentul va avea loc marți, 19 noiembrie 2019, într-un spațiu neutru politic dar, în același timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Subliniem încă o dată importanța comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esențiale privind modul în care funcționează instituțiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Președintelui României, precum și direcțiile și prioritățile care pot contribui la viitorul țării.

Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment.”

G4Media spune, pe surse, că printre jurnaliștii invitați se numără Moise Guran (Europa FM), Radu Tudor (Antena3), Cristina Șincai (RTV), iar printre analiști, politologul Cristian Pârvulescu.

În conferința de presă pe care a susținut-o miercuri, președintele Klaus Iohannis, candidat la încă un mandat de președinte care a refuzat orice confruntare cu contracandidata sa din turul doi de scrutin, Viorica Dăncilă, președinte PSD, a spus că este dispus să participe la o ”o discuție așezată, deschisă”, la care să fie invitați politologi, formatori de opinie și jurnaliști.

Iohannis și-a motivat refuzul unei dezbateri cu Dăncilă prin faptul că aceasta reprezintă un partid nedemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor și a spus că nu se lasă impresionat de faptul că acum Dăncilă pozează în candidatul democrat, care așteaptă să fie tratată cu respect.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22