Diaconescu, despre SIPA: Mapele a 16 persoane, inclusiv a mea, aruncate în spaţiul public

E.b. | 25.10.2017

Cristian Diaconescu, fostul ministru al Justiţiei, a declarat, la Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA, că se spune că mapele profesionale a 16 persoane, minişti şi magistraţi, inclusiv a sa, au fost sustrase din Miisterul Justiţiei şi aruncate în spaţiul public

Pe aceeași temă

 

"În perioada 2006 — 2007, se spune, mapele profesionale a 16 persoane, demnitari, inclusiv eu, au fost sustrase din Ministerul Justiţiei şi aruncate în spaţiul public în ideea de a genera, un anume fel de constrângere. Aş fi foarte interesat să ştiu unde sunt mapele noastre profesionale, pe unde zburdă ele în spaţiul românesc", a afirmat Cristian Diaconescu

 

El a menţionat numele demnitarilor ale căror mape profesionale au fost sustrase.

 

"Este vorba de Victor Babiuc, este vorba de  Ciorbea, este vorba de Valeriu Stoica, este vorba de mine şi Gâlcă, în general magistraţi şi foşti miniştri. Sigur, vreo doi miniştri lipsesc", a precizat fostul ministru, citat de News.ro.

 

Diaconescu a menţionat, însă, că singurul magistrat despre care ştie că a fost şantajat în baza mapei profesionale este Corneliu Turianu.

 

Preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, Şerban Nicolae, a anunţat săptămâna trecută că miercuri, începând cu ora 10:00, o să fie invitaţi patru foşti miniştri ai Justiţiei din parioada 2004 - 2008 (Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu,), pentru a fi audiaţi în legătură cu arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei.

 

Dintre cei patru, doar Cătălin Predoiu şi Cristian Diaconescu au răspuns miercuri invitaţiei comisiei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22