Diaconescu îl acuză pe Tomac că a încercat să preia abuziv puterea în partid

Redactia | 17.01.2022

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, acuză gruparea Tomac că i-a blocat accesul pe pagina de Facebook a partidului și că a încercat ”în mod abuziv preluarea conducerii partidului”.

Pe aceeași temă

UPDATE - Pe pagina de Facebook a PMP a apărut o postare în care se susține că președintele Cristian Diaconescu ar fi refuzat convocarea ședinței Colegiului Național PMP de peste 2 luni, motiv pentru care 34 de membri au decis să o facă, dar cu respectarea statutului.

„Pentru o corectă informare, toate convocările partidului s-au făcut pe grupul oficial de comunicare al PMP de pe Whatsapp și pe e-mail.

În consecință, pentru că domnul Cristian Diaconescu nu a dorit convocarea unei ședințe a Colegiului Național PMP de mai bine 2 luni, 34 de membri ai Colegiului Național am convocat, prin aceleași mijloace, respectând prevederile statutare, un Colegiul Național pe 12 ianuarie. Convocarea a fost transmisă pe grupul de comunicare oficial de pe Whatsapp. Replica domnului Diaconescu a fost anunțată, la câteva minute, pe același grup oficial de comunicare al partidului, imediat după ce a fost trimis mesajul de convocare.

Toate aceste trimiteri în spațiul public referitoare la modul nestatutar în care ar fi fost convocată ședința sunt neadevăruri.

Conform Statutului PMP, articolul 134, Colegiul Național al PMP se poate întruni la convocarea unei treimi din numărul membrilor săi. Redăm prevederea statutară:

Art.134 Colegiul se întrunește lunar sau ori de câte ori este nevoie la convocarea președintelui Partidului, la solicitarea Consiliului Executiv Național sau a cel puțin o treime din numărul membrilor săi”.

Știrea inițială

Într-o postare pe pagina personală, Diaconescu anunță că a convocat pentru astăzi ședința Comitetului Executiv Național al PMP, dar susține că Eugen Tomac ar încerca să blocheze majoritatea necesară.

Redăm mai jos postarea lui Cristian Diaconescu:

”Astăzi, a fost convocată, în mod statutar ședința CEN a PMP. Aceeași grupare, condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului, acum vine și amenință pe toate căile membrii CEN, să nu participe la ședința de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorității necesare pentru a putea fi luate măsuri.

Astăzi, voi supune dezbaterii CEN, întreaga poveste, în detaliu și cu dovezi clare, a acțiunii abuzive din 12 ianuarie, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageți concluziile privind “bunele intenții” în ceea ce privește soarta acestui partid.
În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineață, încălcările grave statutare și legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acțiuni în instanță.

Nu am putut participa la adunarea din 12 ianuarie, deoarece în primul rând nu am fost invitat, organizatorii acesteia fiind cât se poate de conștienți de ceea ce urmau să facă. Astfel deși mă aflam în sediul PMP, am fost pus în imposibilitatea de a participa la adunare.

În plus, din păcate, domnul Tomac și partenerii săi, au creat o conjunctură neplăcută în care prezența mea ca și Președinte la întâlnire, ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce își și dorea domnul Tomac, îngrijorat și conștient că nu are suficiente semnături pentru demersul său).

Postez acest mesaj aici deoarece pe pagina PMP Oficial domnul Tomac mi-a blocat accesul, în data de 12 ianuarie. Încă o dovadă grăitoare a strategiei abuzive a domniei sale de a îmi bloca căile de comunicare cu dumneavoastră.”

Eurodeputatul Eugen Tomac, fost preşedinte al PMP, a declarat, vineri, că a participat, săptămâna trecută, la o şedinţă a partidului, convocată la iniţiativa a 46 de lideri ai formaţiunii şi în care s-a decis convocarea Congresului, respingând afirmaţiile potrivit cărora reuniunea a fost una ilegală.

Joi, liderul PMP, Cristian Diaconescu, a afirmat că a avut „o surpriză neplăcută” să constate că „un grup de ‘organizatori binevoitori’ a convocat o adunare, pe care au denumit-o în mod ilegal Colegiu Naţional”.

O grupare condusă de fostul lider PMP, Eugen Tomac, a anunțat, miercuri seara, pe pagina de Facebook a partidului, că 46 de lideri din 69, reuniți în Colegiul Național al partidului, au convocat un Congres în data de 19 februarie pentru alegerea unei noi conduceri, cu procedură de vot online.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22