Diana Șoșoacă, cu botniță în Parlament: Trăiască dreptul la liberă exprimare! Jos botnița!

Laurentiu Gheorghe | 06.12.2021

Senatoarea Diana Șoșoacă a purtat luni o botniță când a urcat la tribuna Parlamentului, în semn de protest față de „anularea drepturilor și libertăților fundamentale ale românilor de către clasa politică”.

Pe aceeași temă

Senatoarea Diana Şoşoacă s-a afişat luni, 6 decembrie, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării Constituţiei, cu o botniţă, susţinând că drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor au fost anulate de Parlament, preşedinte şi Guvern.

 

„I-am cerut lui Sfântului Nicolae să îmi aducă un cadou de aniversarea Constituţiei. Asta mi-a lăsat. Este o botniţă, prin care Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale au fost anulate de către Parlament, preşedinte şi premier”, a afirmat Diana Şoşoacă.

Șoșoacă a strigat „Jos Botnița!”

”Rog reprezentantul CCR să aibă mai mult curaj, aşa cum a avut în Decizia 457 din 2020, în care au menţionat să starea de alertă încalcă statul de drept, este creată atificial şi nu există fundament constituţional pentru existenţa acesteia. Trăiască România liberă, trăiască dreptul la liberă exprimare. Jos botniţa”, a mai afirmat Şoşoacă.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, i-a solicitat senatoarei Șoșoacă să își pună masca de protecție. Aceasta a ales însă o botniță, cerând libertate și drepturi pentru români.

”Cred că nu este nici prima oară şi nu va fi nici ultima oară când am să spun că eu nu susţin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul în primul rând la viaţă. Fiecare decide dacă e bine să se vaccineze sau nu. Vă rog, doamna colegă, să purtaţi mască sau să mă protejaţi să nu mă îmbolnăviţi”, a afirmat Marcel Ciolacu, în deschiderea discursului susţinut la Şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei României. 

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor i s-a adresat senatoarei Diana Şoşoacă: ”Dreptul meu la viaţă şi dreptul oricărui român nu se negociază, doamnă”. 

 

Nu este prima dată când Diana Şoşoacă este apostrofată pe tema refuzului de apurta mască de protecție în spații închise, la una dintre şedinţele Senatului fiind apelat chiar numărul 112 pe această temă. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22