Dick Cheney, despre metodele de tortura ale CIA: Le-as aproba din nou, daca asta ne-ar ajuta sa evitam un nou atentat in Statele Unite

P.c. | 15.12.2014

Pe aceeași temă

Dick Cheney, fostul vicepresedinte al SUA, a continuat duminica sa apere tacticile dure de interogare CIA folosite dupa atacurile din 11 septembrie 2001, spunand clar ca ar aplica din nou acele tactici daca asta ar ajuta SUA sa impiedice noi atentate pe teritoriul sau. Acum cateva zile Cheney a criticat raportul Senatului SUA cu privire la tehnicile de interogare ale CIA, numindu-l "plin de rahat" si "o treaba execrabila", "profund viciata". Cheney a aratat ca unele dintre controversatele tehnici de interogare au fost testate anterior si au produs rezultate, relateaza Hotnews.


Cheney a declarat, pentru emisiunea Meet the Press de la NBC, ca nu exista comparatie intre aceste tehnici si decesele cetatenilor americani la 11 septembrie.  "Tortura este ceea ce au facut teroristii Al Qaeda la cei 3.000 de americani care au murit pe 9/11. Nu exista comparatie intre asta si ceea ce am facut noi legat de interogare", a spus el. 
 

"CIA a reusit sa evite practica torturii. As aproba din nou, oricand, aceste tehnici, atat timp cat ne ajuta sa ne atingem obiectivele - prinderea autorilor atentatelor din septembrie 2001 si evitarea unui nou atentat in Statele Unite", a subliniat fostul vicepresedinte. 

 

CITITI SI: Dick Cheney, fost vicepresedinte american, apara metodele de tortura ale CIA: Tehnici de interogare au fost testate si au produs rezultate


Senatul american a prezentat marti versiunea publica a raportului privind tehnicile de interogare utilizate de CIA. Conform documentului, Agentia Centrala de Informatii din SUA a utilizat metode "brutale", de multe ori "ineficiente", pentru interogarea suspectilor de terorism. CIA a admis comiterea "unor erori", explicand insa tehnicile de interogare au contribuit la evitarea atacurilor teroriste.
 

Ca reactie, Cheney a declarat ca raportul pe tema practicilor CIA este "plin de prostii", noteaza Mediafax.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22