DIICOT a descins la o subsidiară Gazprom din România pentru suspiciunea de spionaj

L. G. | 03.10.2022

Perchezițiile DIICOT ar avea legătură cu transmiterea ilegală de informații privind zăcămintele de țiței din România și accesare ilegală a unor sisteme informatice.

Pe aceeași temă

Luni dimineața, sub coordonarea unui procuror al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism, au avut loc mai multe descinderi la o serie de adrese aparținând SC NIS Petrol, în București și Timișoara, dar și la domiciliile unor angajați ai companiei, pentru suspiciunea de spionaj, potrivit voceatimisului.ro.

Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, percheziţiile ar avea legătură cu transmiterea ilegală de date informatice şi informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România.

Conform sursei citate , din primele informații rezultă că, la orele amiezii, se derulau percheziții la 5 adrese private din Timișoara si alte 3 din București. Surse din cadrul DIICOT au confirmat pentru sursa citată că, în baza unor informații și unor proceduri speciale, s-au conturat suspiciuni rezonabile conform cărora o serie de documente sensibile, privind calitatea solului și catalogate drept secret de serviciu, au fost transmise, prin terți, către un serviciu secret străin din afara României. SC NIS Petrol SRL Romania este o subdivizie a gigantului rusesc Gazprom.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22