DIICOT a inceput urmarirea penala in cazul romanului rapit in Burkina Faso

Paul Cristescu | 09.09.2015

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală "in rem" într-un dosar deschis in cazul românului Iulian Gherguț, răpit în Burkina Faso. Pe 4 aprilie, Ministerul de Externe a înființat o celulă de criză pentru această situație, insa de atunci nu s-a mai vorbit deloc despre acesta, relateaza Agerpres.

Pe aceeași temă

Întrebat de jurnaliști, președintele Klaus Iohannis s-a referit luni la acest caz, spunând că autoritățile statului tratează cu maximă atenție și implicare cazul românului răpit în Burkina Faso, și subliniind că, pentru a avea succes acțiunile în acest caz, trebuie să nu se facă prea multă publicitate.

 

"Statul român tratează cu maximă atenție și implicare acest caz. Am trimis un delegat în celula de criză care se desfășoară sub tutela MAE. Știu foarte exact în ce fază ne aflăm. Acțiunile care se fac sunt conforme cu manualul, însă aceste acțiuni au succes doar dacă nu se face prea multă publicitate. Din acest motiv, celula de criză când a fost nevoie a comunicat datele, când s-au putut comunica. Este o situație care necesită un tratament specific", a declarat Iohannis, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22