DIICOT a preluat ancheta crimei din Caracal. Suspectul a negat faptele

Laurentiu Gheorghe | 27.07.2019

Suspectul crimei din Caracal este audiat La Craiova, cazul fiind preluat de DIICOT, transmite Mediafax.

Pe aceeași temă

La audieri, Gheorghe Dinca nu si-a recunoscut faptele, desi in curtea imobilului in care locuia a fost gasit un butoi cu resturi presupus umane, inclusiv cu bijuterii pe care Alexandra, fata de 15 ani disparuta de miercuri, le-ar fi purtat, conform Mediafax.

Vineri seara, putin dupa ora 23.00, o autospeciala a Politiei a iesit din curtea unde locuieste Gheorghe Dinca, suspectul crimei din Caracal, masina in care se afla acesta fiind incercuita de jandarmi.

Sute de protestatari au huiduit cand a iesit masina Politiei, dar si cand au iesit anchetatorii din curtea lui Dinca. Oamenii aveau coli albe pe care au scris "Nepasarea voastra ucide vieti" si "Dreptate pentru Alexandra".

Alexandra, in varsta de 15 ani, a fost data disparuta miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenta 112, anuntand ca este sechestrata. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicatii Speciale nu a reusit o locatie exacta, ci o arie de cautare, politistii avand nevoie de 19 ore pentru a intra in imobilul principalului suspect.

O alta eroare ar fi legata de faptul ca politistii din Caracal stiau locatia in care se afla Gheorghe Dinca inca de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, asa cum le permitea legea, ci au preferat sa astepte autorizatie de perchezitie pentru dimineata, ceea ce a dus la o intarziere de 3 ore.

Ca urmare a interventiei defectuoase, chestorul Ioan Buda, seful Politiei Romane, a fost demis, iar premierul Viorica Dancila a anuntat ca a mai cerut demiterea prefectului si a sefului Inspectoratului Judetean de Politie Olt.

După ce șeful Poliției Române, Ioan Buda, și prefectul județului Olt au fost demiși, premierul Dăncilă acuză STS, care a „in cel mai iresponsabil mod" la toate intrebarile. "Ii solicit personal directorului serviciului lamuriri in acest caz, in cel mai scurt timp. Dar oricare ar fi raspunsul, este inadmisibil sa nu existe acuratete in localizare in secolul 21", a mai transmis seful Executivului.

Anchetatorii incearca acum sa identifice o a doua victima, care se pare ca a disparut in urma cu mai bine de o luna si care era din judetul Dolj.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22