DIICOT cere CNA sa sanctioneze Realitatea Tv

Fara Autor | 08.11.2010

Pe aceeași temă

DIICOT solicita in mod public CNA sa oblige postul Realitatea TV sa rectifice informatiile nereale difuzate in cadrul emisiunii "Ora de foc", in legatura cu dosarul ALRO, care "urmaresc denigrarea activitatii de urmarire penala realizate de catre DIICOT, acreditandu-se ideea de ingerinta a politicului in actul de justitie", relateraza ziare.com.

"Pe postul de televiziune Realitatea TV, au fost facute publice afirmatii neconforme realitatii, in legatura cu activitatea de urmarire penala desfasurata intr-o cauza instrumentata de catre procurorii DIICOT, prin incalcarea in mod flagrant a prevederilor Legii audiovizualului si a normelor deontologice ale profesiei de jurnalist. Aprecierile cu privire la dosarul "ALRO", prezentate publicului in cadrul acestui program de televiziune, urmaresc denigrarea activitatii de urmarire penala realizate de catre DIICOT, acreditandu-se ideea de ingerinta a politicului in actul de justitie", se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Reprezentantii DIICOT sustin ca demersul jurnalistic inceput de Realitatea TV, in urma cu doua saptamani, a constat in speculatii asupra dosarului si a modalitatii de instrumentare a cauzei de catre procurori, insa nu a solicitat informatii sau un punct de vedere cu privire la aspectele supuse dezbaterii in cadrul emisiunii.

DIICOT cere CNA sa sanctioneze postul de televiziune deoarece informatiile tendentioase modifica perceptia publica asupra magistratilor si aduc un grav prejudiciu de imagine institutiei.

"Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a solicitat in mod public Consiliului National al Audiovizualului, in calitatea sa de garant al interesului public in domeniul comunicarii audiovizuale luarea masurilor legale, conform prevederilor art. 40, art. 89 si art. 90 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 504/2002, in vederea exercitarii controlului si garantarii dreptului la rectificare a informatiilor nereale difuzate in cadrul programului de televiziune", se mai arata in comunicat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22