DIICOT: Reprezentantul Lukoil România, vizat într-un dosar de evaziune fiscală

E.b. | 15.09.2017

Procurorii Serviciului Teritorial Bacău al DIICOT au făcut percheziții în București și în șase județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de lei, în care este vizat și reprezentantul legal al SC Lukoil România SRL.

Pe aceeași temă

 

 

"În fapt s-a reținut că în perioada 2009 — 2010, inculpații Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin, Izvernari Dănuț Nelu, Negru Dumitru Florin, Mazâlu Petru, Mara Bogdan Marius, Novăcescu Gheorghe Tony, Vasile Angelica, Șinca Valentin, Gorea Florentin și Slevoacă Cristina s-au constituit în patru grupuri infracționale organizate, în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prin crearea unui circuit fictiv de achiziție și livrare de bitum rutier cu proveniență Vaza LTD Bulgaria și Lukoil Neftochim Bourgas AD Bulgaria, în sensul interpunerii scriptice a unor societăți comerciale care s-au sustras în această modalitate de la plata TVA-ului aferent și a impozitului pe profit", se arată într-un comunicat al DIICOT.

 

Conform aceleiași surse, membrii grupului au fost sprijiniți în activitatea infracțională de către SC Lukoil România SRL, prin reprezentantul legal, în sensul că a interpus pe circuitul de livrare a mărfii o societate comercială din Marea Britanie.

 

Din primele estimări, prejudiciul cauzat în dauna bugetului statului este în valoare de 9.139.242 de lei, reprezentând TVA de plată și impozit pe profit.

 

Procurorii DIICOT Bacău, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate din București, Bacău,Timișoara, Suceava, Iași, Ploiești și Pitești, au efectuat în acest dosar 23 de percheziții domiciliare.

 

În urma descinderilor a fost dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Eugen Matei, Amalia Gherghel, Sergiu Ceban, Călin Tirla și Dănuț Nelu Izvernari, pentru săvârșirea  infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. Cei cinci au fost ulterior arestați preventiv, în cazul altor opt inculpați fiind dispusă măsura controlului judiciar

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22