Din 2014, Ștefan Godei, patronul azilelor groazei, era angajat la instituții unde Firea era șefă

Redactia | 13.07.2023

Ștefan Godei era angajat la Senatul României, la cabinetul Gabrielei Firea, în timp ce patrona azilele groazei, rezultă dintr-un document consultat de G4Media.ro.

Pe aceeași temă

Deși Gabriela Firea a negat în repetate rânduri că nu-l cunoaște pe Ștefan Godei care conducea ONG-ul ce gestiona azilele groazei din Voluntari, acesta apare angajat la cabinetul senatorial unde a încasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2022 și 2023. Ultimul salariu încasat pe statele de plată de la camera superioară a Parlamentului a fost la sfârșitul lunii februarie, mai exact pe 27 februarie 2023.

Din 2014, Ștefan Godei a fost angajat la clubul de fotbal Voluntari, la Senat, la RATB, la Compania Municipală de Consolidări și la Primăria București.

Cu două zile în urmă, Firea declarase despre Godei, care apare într-o fotografie alături de ea, că „nu a fost vreodată  membru al Partidului Social Democrat în vreo localitate din județul Ilfov sau București. Deci, nu avea cum să conducă filiala TSD Ilfov nefiind membru de partid. Simpatizanți, voluntari sau oameni care bagă capul în poză cu liderii sunt mulți”.

Godei conduce ONG-ul ce gestiona azilele groazei din Voluntari. Cofondatoare a ONG-ului este Ligia Gheorghe, prietenă și consilieră a Gabrielei Firea. Până acum, Firea a negat că ar fi știut ceva despre azilele din Voluntari unde bătrânii erau maltratați.

Godei este acum arestat preventiv în dosarul deschis de DIICOT.

Înainte de a fi angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, Godei fusese șofer la Primăria București în mandatul de primar al lui Firea.

Gabriela Firea a susținut permanent că nu știa nimic despre azilele lui Godei. „Ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz și nu a avut cunoștință de activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă. În plus, singura legătură cu ministrul este faptul că din conducerea acestei asociații a făcut parte, pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre consilieri (…) Doamna ministru Gabriela Firea nu are legătură cu centrele menționate în ancheta respectivă și nici cu asociația”, arăta un comunicat al Ministerului Familiei de săptămâna trecută.

Context. Ștefan Godei, fostul președinte al Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz” și fostul coleg al consilierei ministrului Familiei Gabriela Firea, a lucrat la Primăria Capitalei între 1 iulie 2016 și 1 decembrie 2021. Practic, el a fost angajat la o săptămână de la depunerea jurământului de către fostul primar general Gabriela Firea, scrie Buletin de București.

Într-o adresă transmisă de Primăria Generală a Capitalei, la solicitarea Buletin de București, se arată că Ștefan Godei a figurat pe statele de plată ale municipalității aproximativ cinci ani, între 1 iulie 2016 și 1 decembrie 2021. El a îndeplinit funcția de șofer.

“Fișele de post și dispozițiile Primarului General referitoare la dl. Ștefan Godei pentru perioada cât a figurat pe ștatele de plată ale Primăriei Municipiului București fac parte din dosarul personal al dlui Godei și conțin date cu caracter personal ale acestuia”, se arată în comunicarea Biroului de Presă.

Ștefan Godei a fost salariat al Primăriei Municipiului București în perioadele 01.07.2016 – 31.07.2016, 08.08.2016- 08.01.2020 și 25.03.2020- 01.12.2021, mai arată aceeași sursă. Cu alte cuvinte, după ce a fost angajat la o săptămână de la depunerea jurământului de către Gabriela Firea, a avut în total trei contracte de muncă, și a ajuns să lucreze astfel inclusiv sub noul primar general Nicușor Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22