Din inchisoare, Fenechiu se judeca cu ANAF si cu PNL. Liberalilor le cere 1,4 milioane lei

Iulian Popescu | 16.01.2016

Aflat în închisoare, unde execută pedepsa de 5 ani din Dosarul Transformatorul, Relu Fenechiu cere în instanță anularea unui raport al fostei Gărzi Financiare și, într-un alt proces, ca PNL să-i returneze suma de 1,4 milioane de lei pe care ar fi cheltuit-o pentru partid într-o campanie electorală.

Pe aceeași temă

 

În primul proces, Relu Fenechiu, fratele acestuia - Lucian, şi un cunoscut al celor doi - Mihai Damian, au formulat o contestaţie împotriva unui raport întocmit în 2010 de Garda Financiară Clujși care a fost principala probă a dosarului în care Fenechiu a fost condamnat, scriu jurnaliștii de la Ora de Iași.

 

Procesul se desfășoară la Cluj și primul termen nu a fost încă stabilit.

 

Al doilea proces este, de fapt, "acțiune în anulare" depusă împotriva unei sentințe din 2014 în care i s-a respins cererea în instanță de reurnare a 1,4 milioane de lei, sumă pe care ar fi cheltuit-o într-o campanie mai veche a fostului PSD.

 

In cadrul procesului din 2014, SC La Rocca SRL, una dintre firmele lui Fenechiu, a solicitat Tribunalului Bucuresti sa-i aprobe o "ordonanta de plata" pentru recuperarea banilor de la Partidul National Liberal, scrie Bună Ziua Iași.

 

Publicatia explică faptul că prin această acțiune în instanță „Fenechiu preseaza PNL sa includa pe liste la urmatoarele alegeri membri de partid din gasca celor promovati de el, cum ar fi Marius Bodea. Desi PNL a fuzionat cu fostul PDL, sefa liberalilor, Alina Gorghiu, l-a desemnat candidat la Primaria Iasi pe Marius Bodea, personaj promovat de fostul baron aflat acum in puscarie. Asta in conditiile in care, si din randurile fostului PDL se puteau identifica alti potentiali candidati, cu sanse mai mari de succes decat Bodea”, scrie Bună Ziua Iași.

 

În ianuarie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în „Dosarul Transformatorul“ condamnarea definitivă a fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare, pedeapsă similară cu cea primită de fratele său, Lucian, în aceeași cauză.

 

Fostul deputat a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că a vândut transformatoare și întrerupătoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, actual Servicii Energetice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22