Directivele lui Tăriceanu către Avocatul Poporului, independenta Renate Weber. Ce rol va avea AP

Dora Vulcan | 26.06.2019

Ca să nu mai fie niciun dubiu pentru cine va marca Renate Weber în funcția de Avocat al Poporului, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, explică ce va face Weber în funcția nou-dobândită.

Pe aceeași temă

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE - partid din care a făcut parte și Weber până marți, când a devenit independentă pentru a putea ocupa postul de Avocat al Poporului - a explicat miercuri care va fi, în opinia sa, rolul lui Weber în funcția pentru care a fost votată miercuri de coaliție.

"Această instituţie cred că poate să joace un rol din ce în ce mai important, mai ales în contextul în care în România ultimilor ani au fost înregistrate grave derapaje în ceea ce priveşte independenţa Justiţiei.

Şi pentru că independenţa Justiţiei a fost afectată, atunci invariabil drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt cele care suferă şi Avocatul Poporului este instituţia menită să apere aceste drepturi ale cetăţenilor, aşa încât cred că va trebui să joace un rol cât mai activ în această dezbatere publică, care, din păcate, a fost deformată, distorsionată, s-a încercat discreditarea ei.

Cred că dacă România vrea să fie cu adevărat o ţară democratică şi o ţară liberă, în care cetăţenii să poată trăi neîngrădit, fără ca să existe atmosfera care a domnit în ultimii ani, o atmosferă de gen big-brother, de supraveghere, teroare, cătuşe, justiţie televizată, cred că trebuie ca Avocatul Poporului să joace un rol cât mai puternic în perioada în care urmează", a precizat Tăriceanu, întrebat ce aşteptări are de la noul Avocat al Poporului.

Cât priveşte faptul că noul Avocat al Poporului a fost preşedintele Fundaţiei Soros, Tăriceanu a spus că nu crede în ”acuzaţii” de acest gen.

"Cred că activitatea doamnei Weber este cunoscută, transparentă, aşa încât nu cred că acuzaţii de acest gen au cel mai mic fundament, adică nu cred că se pot justifica astfel de acuzaţii. Renate Weber şi-a făcut datoria faţă de acest element fundamental care reprezintă drepturile cetăţeanului cu prisosinţă", a conchis Tăriceanu, citat de stiripesurse.ro.

Înregistrarea video a declarației:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22