Directorul de la Rahova i-a respins pușcăriașului Dragnea permisia acordată de șeful de atelier

Dora Vulcan | 25.10.2019

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a cerut o zi de permisie din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare.

Pe aceeași temă

UPDATE - Directorul de la Rahova i-a refuzat lui Liviu Dragnea permisia de o zi care-i fusese acordată de comisia din penitenciar, la propunerea șefului de atelier auto la care lucrează deținutul VIP Liviu Dragnea, transmite Digi 24. Decizia directorului de la Rahova poate fi contestată în instanță de avocații săi, a declarat Sorin Dumitrașcu, liderul Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor. El a spus că, cel mai probabil, decizia șefului de penitenciar a fost influențată de faptul că informația a devenit publică.

Dragnea ar fi urmat să iasă din închisoare, pentru o zi, la începutul lunii viitoare, scrie G4Media, care citează surse din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). Cristina Enache, purtător de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), a spus pentru Revista 22 că nu poate confirma informația, pentru că zilele de permisie sunt consemnate la dosarul de deținut, iar acesta este confidențial, neputând fi făcut public fără acordul deținutului Liviu Dragnea.

***

Fostul președinte al PSD a fost condamnat definitiv pe 27 mai la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

De atunci, el a avut două tentative de a scăpa de detenție prin utilizarea a două căi extraordonare de atac a sentinței judecătorești definitive: o contestație în anulare, formulată pe 18 octombrie, și un recurs în casație, depus pe 22 octombrie.

Dacă i-ar fi admisă contestația în anulare, potrivit legii, Dragnea ar trebui eliberat din penitenciar cât i-ar fi rejudecat apelul de un complet de cinci judecători, iar în cazul admiterii recursului în casație i-ar fi casată sentința și dosarul ar fi rejudecat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22