Directorul România 100, asociaţie coordonată de Cioloş: Nu mai suntem în tatonare cu USR

E.b. | 16.03.2017

Alin Mituţă, directorul Asociaţiei România 100, ONG-ul înregistrat de Dacian Cioloş la tribunal la începutul lunii martie, spune, într-un comentariu pe Facebook, că varianta USR nu mai este de „actualitate“ pentru Dacian Cioloş.

Pe aceeași temă

 

 

„Numele lui Dacian Cioloş e vehiculat (din nou) fără voia lui în această afacere în care nu are nimic de-a face. Situaţia e foarte clară: USR era una din opţiunile de implicare pe care el şi echipă lui le luau în considerare, aşa cum a declarat şi public. În urmă discuţiilor, preşedintele USR a spus foarte clar că Dacian Ciolos nu este binevenit în partid.

 

Prin urmare, intrarea în USR nu mai este de actualitate şi nu mai este luată în calcul. Nu mai suntem în nicio formă de tatonare, aşa cum spunea Nicuşor Dan, cazul este închis“, a comentat Alin Mituţă la o postare a Victoriei Stoiciu, coordonator programe la Friedrich-Ebert-Stiftung România, pe tema intrării lui Dacian Cioloş în USR.

 

 

****************

 

Liderul USR Nicuşor Dan a spus, marţi, la Adevărul Live, că negocierile cu Dacian Cioloş pentru intrarea în USR sunt în plină desfăşurare. Nicuşor Dan spune că Dacian Cioloş e indecis: trebuie să aleagă între dorinţa de a fi liderul care uneşte dreapta la alegerile din 2020, ceea ce ar presupune să-şi facă propriul partid, sau să se înscrie într-un partid de profilul său- USR- dar care are deja un lider.

 

 

La doar trei luni de la intrarea în Parlament, Uniunea Salvaţi România ar fi în pericol să se rupă. Pe lângă conflictele de natură personală între diverși membri USR, principala fractură din interiorul formaţiunii politice s-ar fi produs între cei care doresc să-l primească în partid pe Dacian Cioloş şi cei care nu doresc acest lucru, conform stiripesurse.ro.

 

 

Deputatul USR Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş, a trimis o scrisoare șefilor de filiale ale partidului, parlamentarilor şi consilierilor din Bucureşti în care îl critică pe Nicuşor Dan, liderul partidului, pentru că s-ar opune intrării lui Dacian Cioloş în USR, deşi - spune el - majoritatea membrilor de partid ar dori acest lucru iar intrarea lui Ciolos în USR ar aduce cu sine beneficiul creării ”marelui USR", care să guverneze în 2020, lucru care ar fi posibil doar cu ajutorul fostului premier - scrie stiripesurse.ro.

 

Principalul opozant al lui Cioloş în USR ar fi Matei Păun, fostul şef al campaniei partidului, scrie sursa citată. Deşi acesta nu deţine o funcţie de conducere în USR, se pare că are o mare influenţă şi un cuvânt greu de spus în deciziile strategice.

 

Ghinea denunţă atitudinea de partid mic din USR şi dorinţa de control a unor lideri. Acesta se mai plânge şi de unele atitudini şi acţiuni care ar fi demne mai degrabă de un partid vechi, nu de o formaţiune care vrea să facă un alt fel de politică. Fostul ministru menţionează un conflict personal cu Oana Bîzgan, care ar fi încercat să-l împiedice să facă vizite în filialele USR.

 

Stiripesurse.ro nu spune de când datează scrisoarea lui Ghinea, pentru că în urmă cu doar o zi liderul USR, Nicușor Dan, acorda un interviu la Adevărul live în care spunea că discuțiile cu Dacian Cioloș nu sunt nici pe departe încheiate și că se află încă în ”tatonări” pentru a găsi împreună formula de colaborare într-un proiect comun - în interiorul sau în afara USR - de unificare a dreptei. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22