Discursul lui Ciolacu a stârnit mânia aripii Dragnea din PSD: De azi, Klaus are și PSD-ul lui!

Laurentiu Gheorghe | 23.08.2020

Reprezentanții aripii dure din PSD, reprezentată de apropiații lui Liviu Dragnea, au reacționat la delimitarea de trecutul partidului anunțată de Marcel Ciolacu, în special de perioada Dragnea.

Pe aceeași temă

Fostul secretar general al PSD, codrin Ștefănescu, un susținător al fostului șef al partidului, Liviu Dragnea, pe care îl vizitează și la Rahova, a scris într-o postare pe Facebook după congresul unde Ciolacu a fost instalat președinte al social-democraților delimitarea față de trecut nu este decât o lașitate: Îmi vine să urlu, nu alta!, a scris Ștefănescu.

De altfel, întreaga aripă „peremistă” din PSD, cu excepția notabilă a Olguței Vasilescu, a fost îndepărtată de la conducerea partidului. O reacție dură față de congresul PSD desfășurat sâmbătă și care, cel puțin declarativ, vrea să înscrie partidul pe linia partidelor socialiste din Europa

Postarea lui Codrin Ștefănescu:

”Lasilor! Ati aprobat toate aberatiile, v-ati cālcat in picioare toate dezideratele, ati hulit fostii lideri curajosi ai acestui partid, v-ati delimitat de trecutul PSD si ati jignit iremediabil milioane de votanti! Ati anulat lupta noastrā pentru drepturi si libertati, ati aprobat abuzurile infiorātoare ale anilor trecuti. L-ati pupat pe Grindeanu, l-ati pupat pe Ciolacu, desi pe la colturi urlati in pumni de furie si jenā! Incepând de azi, Klaus are si PSD-ul lui! Cu voia voastrā si cu votul vostru! Si când mā gândesc pe câti dintre voi am apārat când nimeni nu indrāznea sā o facā! Imi vine sā urlu, nu alta!”

Și site-ul Sputnik.md îl critică extrem de dur pe Marcel Ciolacu pentru declarațiile de la congresul de sâmbătă, organul de propagandă al Rusiei scriind că „atitudinea lui Ciolacu este o rușine pentru istoria PSD”.

Mai exact, Sputnik acuză că Ciolacu a declarat că PSD trebuie să se rupă de „trecutul în care partidul a fost folosit pe post de «cheie la ușile justiției», cu referire la mandatul lui Liviu Dragnea în fruntea partidului”.

De altfel titlul articolului spune tot despre poziția Sputnik față de actuala conducere a partidului: „Atitudinea lui Ciolacu – o RUȘINE pentru PSD! Nimeni nu a văzut ticăloșie mai penibilă!”

Context: Marcel Ciolacu a fost ales șeful PSD cu un rezultat zdrobitor: 1310 voturi, în timp ce Teodorovici a obținut doar 91 de voturi. Total voturilor exprimate au fost 1450 voturi, din care 49 voturi nule/neutilizate. Marcel Ciolacu a mulțumit echipei și a transmis că se simte împlinit pentru că ”a reușit să facă cea mai bună echipă” pentru PSD.

Marcel Ciolacu și-a început discursul delimitându-se vehement de Liviu Dragnea și încercările acestuia de a acapara Justiția. Ciolacu a spus că, deși riscă să piardă voturile unor lideri PSD, își asumă ruperea de trecutul în care „unii au crezut că pot folosi PSD ca o cheie la porțile Justiției”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22