Discutie Cioloş-Iohannis: E nevoie de noi norme de control a condițiilor de sanitație

Vlad Toma | 13.05.2016

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Prim-ministrul Dacian Cioloş, au avut o întâlnire de lucru, astazi, la Cotroceni, anunta Administratia Prezidentiala.

Pe aceeași temă

 

Discuțiile au vizat situaţia actuală din sănătate și pregătirea Summitului NATO de la Varșovia, din luna iulie.

 

Președintele României se află în permanentă legătură cu Premierul pentru a evalua criza din sistemul sanitar, deciziile care se iau pentru a rezolva situațiile de urgență, precum și planul de măsuri care trebuie aplicat în vederea gestionării problemelor din Sănătate.

 

Pentru ca incoerența și absența unor proceduri clare să nu mai conducă la situații de genul celei existente în acest moment, cei doi oficiali au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control și testare a dezinfectanților și a condițiilor de sanitație în spitale.

 

Iohannis și Cioloș au stabilit că este rapid nevoie de modificarea legislației achizițiilor publice în domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calității produselor achiziționate în spitalele publice din România.

 

În ceea ce privește Summitul NATO din iulie, cei doi oficiali au luat în discuție principalele obiective pe care țara noastră trebuie să le urmărească în pregătirea reuniunii, precum și demersurile necesare pentru atingerea acestora.

 

Mandatul pe care România îl va susține la Varșovia va fi supus validării în cadrul viitoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

 

La întâlnire au mai participat ministrul Apărării, domnul Mihnea Motoc, ministrul de Externe, domnul Lazăr Comănescu, consilierul prezidențial – Departamentul Securității Naționale, domnul Ion Oprișor, și consilierul prezidențial – Departamentul Politică Externă, domnul Bogdan Aurescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22