Discuții despre al treilea post de viceprimar, dorit de PMP. Nicușor Dan: Nu poate fi înființat

Redactia | 08.10.2020

Primarul ales al Capitalei, susținător al cooptării PMP în crearea unei majorități în CGMB, spune că nu poate înființa al treilea post de viceprimar, pentru PMP, pentru că nu permite legea.

Pe aceeași temă

„S-a rostologit o ştire, care nu are niciun fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar. În acest moment, noi funcţionăm după o lege, Codul administrativ, şi Codul administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari şi protocolul semnat de PNL şi USR PLUS vorbeşte de un viceprimar de la PNL şi un viceprimar de la USR PLUS. PNL l-a desemnat – Sebastian Bujduveanu, acum câteva zile, USR PLUS l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci, pe ceea ce înseamnă viceprimari discuţia este închisă”, a afirmat primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, la RFI.

El spune că și-ar dori cooptarea PMP alături de PNL și USR PLUS în majoritatea din Consiliul General dar a avertizat că al treilea post de viceprimar, dorit de Partidul Mișcarea Populară pentru Mihail Neamțu, nu poate fi înființat, pentru că nu permite legea.

”În ceea ce privește majoritatea din Consiliul General, aici știți că sunt 55 de consilieri, majoritatea simplă este de 28 de consilieri. PNL și USR PLUS au împreună 29 de consilieri, deci cu unul mai mult decât majoritatea. PMP are cinci consilieri și da, mi-aș dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte și PMP-ul, dar asta este o decizie pe care trebuie să o ia împreună, după ce este stabilită definitiv componența Consiliului General, e o decizie pe care s-o ia împreună consilierii celor trei partide. Mi-aș dori să fie și PMP-ul, din două motive. Unul: pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absențe sau incidente, care pot să apară oricând. Doi: pentru că împreună cu PMP-ul putem să avem majoritatea și la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL și USR PLUS nu pot să facă singuri majoritatea”, precizează primarul ales al Bucureștiului.

Legat de eventuale presiuni politice pentru numiri în Primăria Capitalei, el a menţionat că va fi respectată legea, vor fi organizate concursuri deschise pentru fiecare post, la care se poate prezenta oricine.

Premierului Ludovic Orban și primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, au fost prezenți, duminică seară, într-o emisiune de la România TV. Liderul PNL a spus atunci că nu exclude înființarea unui al treilea post de viceprimar al Capitalei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22