Discuții între premierul Dăncilă și Toader, cu o zi înainte de votul pe moțiunea care-l vizează

Laurentiu Gheorghe | 09.04.2019

Viorica Dăncilă a avut, marți, o întâlnire la Palatul Victoria cu ministrul Justiției, imediat după ce Robert Cazanciuc a declarat că senatorii PSD vor vota mâine moțiunea după cum le dictează conștiința.

Pe aceeași temă

Premierul Viorica Dăncilă a avut, marți, o întâlnire în biroul de la Palatul Victoria cu ministrul Justiției Tudorel Toader, transmite Mediafax. Întrevederea s-a desfășurat după ce cei doi au participat la evenimentul de lansare a Campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!” ediția 2019.

Luni, Dăncilă declarase, în dezacord cu șeful ei de partid, că decizia de demitere a ministrului Justiției o va lua după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat de asemenea că va prezenta social-democraților și propria evaluare în legătură cu Tudorel Toader.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat conform G4Media.ro, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă: ”Nu am discutat despre demisie!”, pe fondul criticilor tot mai dure lansate de liderii PSD care îl amenință cu schimbarea din funcție.

În ultimul timp, Dăncilă și cu Dragnea dau semne că se opun modificării Codurilor penale prin ordonanță de urgență, motiv pentru care au intrat în dizgrația liderului PSD, Liviu Dragnea, care-și vede știrbită autoritatea de doi membri ai Guvernului care au excelat prin docilitate.

Senatorii vor dezbate și vota, miercuri, moțiunea simplă adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, după ce demersul a fost amânat în plenul de luni al Senatului.

Robert Cazanciuc a declarat, marți, că senatorii PSD vor vota la libera alegere, potrivit propriei conștiințe, la moțiunea simplă adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, transmite Mediafax. Votul urmează si fie dat în plenul de miercuri al Senatului.

Liviu Dragnea a acuzat luni seară faptul că Toader a păcălit PSD, dar a lansat săgeți și la adresa premierului Viorica Dăncilă.

”Ne-am lăsat păcăliți tot partidul. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur sau au fost doi, a făcut-o intenționat sau nu, a spus în ianuarie vreau să adopt ordonanța aia și aia. Nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poți la început de an să spui, ridici scandalul până la cer... În CEX ori doamna premier ne anunță că vrea să-l remanieze ori colegii ne anunță că vor să îl remanieze”, a declarat Dragnea la România TV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22