Disperarea botoșănenilor față de starea proastă a drumurilor: blesteme lipite de copaci

Dora Vulcan | 24.09.2019

După mai multe proteste împotriva stării proaste a drumurilor, botoșănenii au trecut la blesteme aplicate pe copacii de pe marginea unui drum județean plin de gropi.

Pe aceeași temă

Nemulţumiţi de starea drumurilor judeţene, botoşănenii au trecut la acţiuni extreme. Un botoşănean a lansat un set de blesteme la adresa administratorilor unui drum judeţean, Coţuşca – Nichiteni, nemulţumit de starea proastă a acestuia, scrie Monitorul de Botoșani.

Blestemele au fost scrise pe un afiş, care a fost prins de un copac de pe marginea respectivului sector de drum din DJ 282. „Responsabililor acestui drum,/ Să aveţi atâtea bube dulci, cât gropi sunt în asfalt;/ Să aveţi atâtea bube negre, câte promisiuni aţi făcut pentru repararea lui;/ Să vă bucuraţi toată viaţa, cât mă bucur eu când repar maşina./ Blestemat să fie cine rupe această coală!”, stă scris într-un afiş de pe marginea drumului Coţuşca – Nichiteni.

Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, responsabilul cu drumurile judeţene, susţine că aşa s-a întâmplat tot timpul când a anunţat că se va trece la lucrări pe un anumit sector de drum.

„De fiecare dată când am anunţat lucrări într-o anumită judeţ s-a întâmplat câte un fenomen: ori s-au anunţat proteste, ori fel de fel de plantări de pomi, flori şi alte chestii. După ce se termină drumul Darabani – Crucea Milencii, utilajele se vor muta pe porţiunea Săveni – Podriga. Se va intra la burduşirile de pe sectorul Săveni – Podriga – Rădăuţi Prut, după care se va turna covor asfaltic într-un strat de la Săveni la Podriga şi de la Nichiteni la Coţuşca, iar pe restul traseului se vor turna plombe la cald”, a declarat vicepreşedintele CJ.

Anunţul referitor la începerea iminentă a lucrărilor pe drumul Săveni – Coţuşca – Rădăuţi Prut a fost făcut de Dorin Birta în conferinţa de presă a PSD de la sfârşitul săptămânii trecute.

Acesta recunoaşte că este libertatea oamenilor de a protesta, dar susţine că nu se poate interveni în acelaşi timp pe toate sectoarele de drum cu probleme.

Nu e primul protest de acest gen. La începutul lunii iulie, chiar în localitatea Coţuşca la ieşire spre Nichiteni, localnicii au plantat în gropile din carosabil flori, în special trandafiri roşii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22