Disputa Iohannis - Grindeanu pe buget: Premierul, contrazis in ce priveste convocarea CSAT

E.b. | 28.01.2017

Administratia Prezidentiala precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca, in 2015, bugetul pe anul urmator a fost depus la secretariatul CSAT la data de 7 decembrie, in termen de trei zile avand loc si reuniunea Consiliului.

Pe aceeași temă

 

 

"In anul 2015, Guvernul a transmis Secretariatului CSAT proiectele de buget pentru institutiile din domeniul securitatii nationale pe data 7 decembrie. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii s-a reunit pe data de 10 decembrie 2015 pentru avizare", se arata in comunicat al Administratiei Prezidentiale.

 

Presedintia il contrazice astfel pe primul ministru Sorin Grindeanu, care a afirmat azi in sedinta de guvern ca anul trecut, s-a aprobat proiectul pe 9 decembrie, iar in 10 decembrie s-a trimis catre CSAT.

 

"Am vrut sa subliniez faptul ca noi am terminat proiectul de buget, ca avem tot ce inseamna vize. Mai este nevoie in schimb de un aviz, avizul CSAT. Am avut o discutie astazi, mai dupa-masa, cu dl presedinte Klaus Iohannis. Am sperat la un parcurs asa cum a fost parcursul, sa spunem, spre exemplu, anul trecut.

 

Anul trecut, s-a aprobat proiectul pe 9 decembrie, iar in 10 decembrie s-a trimis catre CSAT. Am sperat...", a spus Grindeanu, conform ziare.com.

 

Administratia Prezidentiala mai precizeaza ca, in schimb, in cazul bugetului pentru 2017, Guvernul a actionat fara sa se coordoneze cu CSAT si a stabilit "unilateral" agenda bugetului.

 

"In acest an, Guvernul a decis sa actioneze fara sa se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget", potrivit Administratiei Prezidentiale.

 

Guvernul a fost vineri in sedinta, la ora 13.00, pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pe 2017, insa sedinta a inceput cu patru ore si jumatate intarziere. La inceperea sedintei, Sorin Grindeanu a anuntat ca nu se va mai discuta bugetul de stat, adoptarea sa fiind amanata pentru marti. Guvernul a cerut, vineri, punctul de vedere al Administratiei Prezidentiale pe tema bugetului institutiilor de siguranta nationala.

 

Presedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru marti, 31 ianuarie.

 

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat, vineri, ca presedintele Klaus Iohannis foloseste incorect procedura avizarii proiectului de buget in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru a tergiversa adoptarea bugetului de catre Parlament, Dragnea aratand ca CSAT putea fi convocat intr-o ora intrucat toti membrii sai se afla in Bucuresti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22