Distrugătorul american USS Ross ajunge sambata in Marea Neagra

P.c. | 22.05.2015

Pe aceeași temă

Flota a 6-a a SUA a anuntat intr-un comunicat ca distrugătorul USS Ross (DDG 71) va intra sâmbătă în Marea Neagră. USS Ross este un distrugător extrem de specializat multirol, dotat cu senzori și capacități de interceptare antirachetă și cu capacități standard de atac terestru, antisubmarin și de apărare antiaeriană, relateaza Agerpres.

 

Conform comunicatului, prezența USS Ross în Marea Neagră reitereaza dedicarea și angajamentul SUA pentru consolidarea parteneriatelor și capacităților operaționale comune în cadrul NATO și cu partenerii regionali din zona Mării Negre.

 

CITITI SI: Ucraina. Parlamentul decide suspendarea cooperarii militare cu Rusia si dreptul de tranzit militar spre Transnistria

 

'Prezența USS Ross în Marea Neagră va demonstra angajamentul Statelor Unite pentru securitatea colectivă a aliaților noștri din NATO. Vom acționa îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a spori securitatea maritimă, pregătirea și capacitatea navale și pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune. Suntem angajați să menținem siguranța și securitatea oceanelor lumii și căilor maritime. Printr-un sistem consolidat de relații în Marea Neagră, ne așteptăm la o creștere a păcii și prosperității în întreaga regiune', a declarat comandantul distrugătorului american, căpitanul Tadd Gorman.

 

Prezenta distrugătorului american în Marea Neagră este parte a noii strategii NATO, care trimite prin rotație nave militare în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Rusia.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22