Distrugatorul USS Jason Dunham a participat la exercitii cu nave romane si bulgare in Marea Neagra

P.c. | 06.04.2015

Pe aceeași temă

USS Jason Dunham, un distrugator purtator de rachete dirijate a participat, duminica, la exercitii in Marea Neagra, alaturi de nave romane si bulgare. Exercitiile au scopul asigurarii aliatilor de pe flancul estic al NATO, ca SUA isi respecta angajamente, se arata intr-un comunicat al Flotei a 6-a americane, conform Hotnews.

 

"Exercitiile nostre de astazi cu fortele maritime bulgare si romane au fost exemple deosebit de bune ale interoperabilitatii intre aliatii NATO atunci cand acestia lucreaza impreuna la o misiune comuna. Eu si echipa mea suntem intotdeauna mandri sa luam parte la crearea acestor legaturi importante si la utilizarea abilitatilor noastre impreuna cu aliatii nostri", a declarat comandantul distrugatorului,  Darren T. Dugan.

 

CITITI SI: Distrugatorul american USS Jason Dunham a ajuns in Marea Neagra


"Prezenta navei in Marea Neagra demonstreaza angajamentul SUA de a lucra indeaproape cu aliatii in vederea intaririi securitatii maritime si stabilitatii, pregatirii si capabilitatilor navale", se arata in comunicatul Flotei a 6-a americane.

 

Distrugătorul purtător de rachete dirijate USS Jason Dunham a ajuns vineri in Marea Neagra pentru a participa la operaţiunea Atlantic Resolve. Aproximativ 750 de tancuri americane şi mii de militari au luat parte în ultimul timp la această operaţiune în Lituania, Letonia şi Estonia, cu scopul de "a descuraja agresiunea rusă". Distrugătorul Jason Dunham a mai participat în Marea Neagră la exerciţiile Sea Breeze 2012.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22