Divergență: Iohannis o vrea pe Anisie la Digitalizare, PNL pe Botoș - Surse

Redactia | 14.01.2022

Președintele Klaus Iohannis insistă ca ministerul Digitalizării să fie preluat de Monica Anisie, susțin surse liberale pentru Ziare.com.

Pe aceeași temă

Însă filialele din Ardeal s-au coalizat și încearcă să-l impună fie pe Marcel Boloș, fie pe un apropiat al lui Emil Boc. Este pentru prima dată în ultima ultimii doi ani când PNL nu acceptă o numire venită în plic de la Cotroceni.

 

”Monica Anisie e favorita președintelui. Iohannis a pus-o ministru al Educației în Guvernul Orban, peste capul partidului și al premierului de atunci. Tot Iohannis a trimis-o în tabăra Cîțu la congres, iar acum insistă să fie numită ministru al Digitalizării. Problema e că locul le revine filialelor din Ardeal. Boloș e o variantă, dar nu are prima șansă, pentru că e apropiat de Bolojan, iar Iohannis nu-l suportă pe Ilie Bolojan. Pe de altă parte, Boloș e agreat de Ciucă, dar și de o parte din PSD. Emil Boc trage și el sfori să-și pună un apropiat la Digitalizare. Oricum, e pentru prima dată în ultimii ani când partidul nu se supune imediat dorinței lui Iohannis”, susțin surse din conducerea PNL pentru ziare.com.

 

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a dezvăluit, în urmă cu câteva luni, în emisiunea Insider politic, că președintele Klaus Iohannis obișnuia să facă întruniri la Vila Lac „ca să arate cine e șeful”, la care participau 10-12 persoane. „Când l-am propus pe Bolojan, Iohannis nu a fost de acord ca Bolojan să participe la aceste întâlniri, deși era prim vice-președinte al partidului”, a spus Ludovic Orban.

 

Întrebat dacă Marcel Boloş ar putea fi nominalizată de PNL pentru funcţia de ministru al Cercetării, Florin Cîțu a spus că ar putea fi o variantă agreată de partid. El a mai spus că aşteaptă ca liberalii să vină cu una sau două propuneri pentru portofoliu şi apoi să fie un vot în forul de conducere al formaţiunii.

 

Avem mai multe variante. În PNL poziţia este cumva a celor din Ardeal. Nu ştiu dacă domnul Boloş. Doamna Anisie nu era. Sunt mai multe variante de acolo. Decizia este între un om tehnic, specialist IT, sau un om politic. Domnul Boloş nu este niciuna din cele două variante, dar este specialist pe fonduri europene şi ar putea să fie o variantă agreată de către partid dacă asta este ceea ce dorim acolo. Nu este luată o decizie. Îi aştept pe colegi să vina cu una, două propuneri şi pe urma vom vota în partid”, a declarat Florin Cîţu.

 

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene, Boloş a mai fost vehiculat ca posibil ministru al Fondurilor Europene, la formarea guvernului Ciucă, însă atunci postul a fost câştigat de secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, un apropiat al preşedintelui Florin Cîţu. Boloş este susţinut de organizaţiile din Ardeal ale PNL. În partid sunt vehiculate şi alte nume pentru acest portofoliu, printre care deputatul de Cluj Sabin Sărmaş şi deputatul de Maramureş, Călin Ioan Bota.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22