DNA, 61 de condamnări într-o lună: judecător, notar, primari, director penitenciar, poliţişti

E.b. | 20.11.2017

Peste 60 de persoane au fost condamnate definitiv de instanţele de judecată, în luna octombrie, în dosare instrumentate de procurorii anticorupţie, printre care un judecător şi un director de penitenciar, informează DNA.

Pe aceeași temă

 

 

"În cursul lunii octombrie, în dosare de corupţie instrumentate de DNA, au fost condamnaţi 61 inculpaţi prin 26 hotărâri judecătoreşti definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează un judecător, un notar, un director adjunct penitenciar, un director APIA judeţ, un director general regie autonomă, un director adjunct agenţie judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, patru primari comună, un comisar gardă financiară, doi agenţi de poliţie frontieră, un lucrător vamal, etc", se precizează într-un comunicat al DNA

 

COMUNICAT DNA

 

Nr. 1088/VIII/3/ 20 noiembrie 2017
 

În cursul lunii octombrie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 61 inculpați prin 26 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează:

 

un judecător, un notar, un director adjunct penitenciar, un director APIA județ, un director general regie autonomă, un director adjunct agenție județeană pentru ocuparea forței de muncă, patru primari comună, un comisar gardă financiară, doi agenți de poliție frontieră, un lucrător vamal, etc.

 

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 61 inculpați variază între 8 ani închisoare și 8 luni cu amânare.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

 

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

 

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22