DNA: 91 de condamnari pentru coruptie in decembrie: un deputat, doi presedinti de CJ

Vlad Toma | 27.01.2017

Directia Nationala Anticoruptie publica astazi un bilant al condamnarilor pe luna decembrie , aratand ca 91 de personae au fost condamnate pentru coruptie in dosarele instrumentate de procurorii institutiei.

Pe aceeași temă

 

"În cursul lunii decembrie 2016, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au rămas definitive 29 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 91 inculpați între care un deputat, doi președinți de consiliu județean, un subprefect, un manager de spital, un șef Direcție județeană Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, un șef poliție municipiu, doi primari comună, un director de Agenție județeană a Mediului, un administrator post TV local", anunta DNA intr-un comunicat.
 

Conform sursei citate, pedepsele dispuse de judecători față de cei 91 inculpați variază între 14 ani și 1 an cu amânare. 


DNA transmite ca mai multe detalii despre aceste condamnari pot fi gasite pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”. 


"Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare," mai arata DNA in comunicatul citat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22