DNA a extins urmărirea penală faţă de Ghiţă în cazul în care este cercetat şi de Ponta

E.b. | 11.10.2016

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au extins urmărirea penală faţă de Sebastian Ghiţă în dosarul în care este cercetat şi Victor Ponta, noua infracţiune de care este acuzat parlamentarul fiind folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.

Pe aceeași temă

 

 

Deputatul Sebastian Ghiţă a afirmat, marţi, la ieşirea de la DNA Ploieşti, întrebat fiind de ce a fost chemat în faţa procurorilor, că ”a fost o chestiune procedurală (...). A fost o extindere a urmăririi penale”, conform News.ro.

 

Întrebat care sunt noile acuzaţii pe care i le aduc procurorii, deputatul a refuzat să spună de ce infracţiuni este acuzat, precizând doar că este vorba despre ”chestiuni din astea de campanie electorală şi utilizarea banilor în campania electorală”.

 

Surse judiciare au declarat că procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele lui Sebastian Ghiţă pentru infracţiunea de folosire cu rea-credinţă a creditului societăţii.

 

*****

 

Concret, parlamentarul este acuzat că ar fi dispus să fie scoşi bani din societatea comercială Media Fantasy, din aceştia fiind făcute plăţile pentru vizita fostului premier britanic Tony Blair.

 

Tot marţi, la DNA Ploieşti au fost chemaţi să dea declaraţii şi doi apropiaţi de-ai lui Sebastian Ghiţă: Sorin Chirilă şi Ionuţ Iordăchescu.

 

Sursele citate au precizat că aceştia au fost solicitaţi să vină la audieri în condiţiile în care Iordăchescu era administratorul legal al Media Fantasy, Chirilă fiind administratorul în fapt.

 

Sebastian Ghiţă, Sorin Chirilă şi Ionuţ Iordăchescu au fost chemaţi la DNA Ploieşti pentru a fi audiaţi în dosarul în care fostul premier Victor Ponta este cercetat în legătură cu invitarea lui Tony Blair în România, în 2012, potrivit surselor judiciare.

 

În acest dosar, Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar, dar Instanţa Supremă a anulat măsura preventivă în data de 13 septembrie.
Procurorii DNA au anunţat, pe 6 septembrie, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

 

Ulterior, pe 10 septembrie, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICC) au modificat condiţiile controlului judiciar pentru Victor Ponta, în dosarul în care fostul premier este acuzat de complicitate la spălare de bani.

 

Astfel, fostului premier i-a fost ridicată interdicţia de a face declaraţii în public despre dosar. Totodată, Ponta a primit permisiunea de a părăsi ţara.

 

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22