DNA admite garantia depusa de Ghita in contul cautiunii. Bunurile acopera 13 milioane euro

Vlad Toma | 29.04.2016

DNA anunta intr-un comunicat ca a admis garantiile depuse de Sebastian Ghita, acestea acoperind suma de 13 milioane de euro.

Pe aceeași temă

 

DNA Ploiesti anunta intr-un comunicat ca "a admis cererea inculpatului GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat în Parlamentul României, de constituire a cauțiunii în limita sumei de 59.417.133 lei, prin depunerea de garanții reale imobiliare și mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentând echipamente ce aparțin unei societăți comerciale și opere de artă, toate în valoare de 86.652.513,50 lei."

 

DNA arata de asemenea ca, "in conformitate cu dispozițiile art. 217 C pr. pen., cauțiunea garantează participarea inculpatului la procesul penal și respectarea de către acesta a obligațiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracțiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.
 

Inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian i-a fost adusa la cunoștință ordonanța privind admiterea cererii de consemnare a cauțiunii și dispunerea sechestrului asiguratoriu în conformitate cu dispozițiile CPP."

 

DNA Ploiesti a respins martea trecuta cautiunea depusa de Sebastian Ghita, deoarece garantiile depuse de acesta nu acopereau suma de 13 milioane de euro. Ghita a avut termen pana ieri pentru a depune noi garantii astfel incat intreaga suma sa fie acoperita. 

 

În 31 martie, procurorii ploieșteni au fixat o cauțiune de 13 milioane de euro pentru Sebastian Ghiță, deputatul fiind pus sub control judiciar. Măsura, argumenta DNA, a fost impusă pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, în condițiile în care Camera Deputaților a respins cererile de reținere și arestare preventivă a lui Ghiță.

 

Inculpatul va depune, până la data de 6 aprilie 2016, o cauțiune în valoare de 59.417.133 lei (reprezentând 10% din valoarea bunurilor și lichidităților bănești - cu excepția terenurilor și clădirilor neevaluate în bani - declarate de inculpat în ultima sa declarație de avere înregistrată la Parlamentul României - Camera Deputaților) ori va constitui o garanție reală mobiliară sau imobiliare în limita sumei de bani determinată, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție”, transmitea DNA în 31 martie.

 

În acest dosar, Ghiță este acuzat de dare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. În cauză au fost arestați preventiv procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22