DNA anchetează angajările dubioase de la Apele Române Iași efectuate de directorul Petru Avram

Laurentiu Gheorghe | 11.02.2021

Procurorii DNA efectuează percheziții miercuri la sediul Apelor Române filiala Iași în ancheta privind angajările nejustificate, într-un deschis la finalul lunii decembrie 2020.

Pe aceeași temă

Comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada martie 2020-2021. În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Alte percheziții au loc la Administrația Bazinală Prut Bârlad, la Primăria Vatra Moldoviței și la Primăria Victoria, relatează G4Media.ro

Potrivit ReporterIS, procurorii DNA însoțiți de jandarmi ridică documente și echipamente electronice din biroul directorului general Petru Avram și de la serviciul de personal al instituției. Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, s-a recomandat într-un reportaj Recorder drept ”animal politic”.

Dosarul a fost deschis după scandalurile publice privind angajarea în instituție a unor persoane fără calificare în domeniu, în paralel cu concedierea unor angajați care au dezvăluit practicile managerilor sprijiniți de filiala PNL din Iasi condusă de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului din Guvernul Orban.

Conform unui reportaj realizat de Recorder, în ciuda faptului că are o diplomă de studii superioare în domeniul Chimiei, o fostă chelniriță angajată la Apele Române de către directorul general Petru Avream nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple, pentru un inginer care ar trebui să se ocupe de paza contra inundaţiilor.

Tânăra, care a fost timp de 5 ani barmaniță, nici măcar după ce lege funcţionează Administraţia Naţională Apele Române. Dezvăluirile au fost făcute de dirtectorul tehnic al instituției, Gabi Musteaţă, un inginer cu 25 de ani de experiență în domeniu, potrivit unei anchete Recorder. Ingenerului Gabi Mustață i s-a desființat postul după ce scandalul a izbucnit în presă.

Femeia, angajată la dispeceratul instituției, nu știe nici măcar cum se măsoară debitul unui rîu sau ce reprezinta un baraj. Pe de altă parte, protectorul ei, Petru Avram, directorul Administrației Bazinale se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere șefilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar cum se măsoară debitul unui râu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22