DNA: Arhiepiscopul Tomisului, scos de sub urmarire penala

T.d. | 22.12.2014

Pe aceeași temă

DNA a decis scoaterea de sub urmarire penala a Arhiepiscopului Tomisului. IPS Teodosie era implicat intr-un dosar privind luare de mita si instigare la fals intelectual, fiind suspectat ca a primit 850 de euro pentru a ajuta o persoana sa se inscrie la Facultatea de Teologie, potrivit Gandul.

Oficiali din DNA au declarat, luni, că în urma verificărilor făcute în dosarul lui IPS Teodosie s-a dispus, recent, scoaterea acestuia de sub urmărire penală.

În 12 septembrie, DNA anunţa că arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care este şi decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Universitatea "Ovidius" Constanţa, este acuzat de luare de mită şi instigare la fals intelectual, fiind suspectat că a primit 850 de euro de la o persoană, pentru a o ajuta să se înscrie la Facultatea de Teologie.

DNA preciza că în acelaşi dosar este urmărit penal şi Bogdan Florin Chiriluţă, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, pentru complicitate la luare de mită.

Tot în 12 septembrie, arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost audiat la sediul central al DNA, unde fusese citat de procurori.

Arhiepiscopul Tomisului declara atunci, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat în dosarul în care a mai fost cercetat pentru că ar fi luat mită de la un reporter ca să îl ajute să se înscrie, în 2009, la Facultatea de Teologie de la Universitatea "Ovidius" din Constanţa.

Dosarul vizându-l pe IPS Teodosie a fost deschis în 2009, când acesta a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Actiunea a inceput in urma unei investigatii jurnalistice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22