DNA: cauza Vintu-Olteanu nu e finalizata.Vantu spune ca a scapat deja cu procedura simplificata

Dora Vulcan | 14.10.2016

DNA spune ca nu a incheiat de solutionat cauza care-i priveste pe Bogdan Olteanu şi pe Sorin Ovidiu Vintu in presupusa mita pe care cel din urmă i-ar fi dat-o lui Olteanu pentru a intermedia numirea jurnalistului Liviu Mihaiu, apropiat al lui Vintu, in funcţia de guvernator al Deltei Dunarii cand Olteanu era preşedinte al Senatului.

Pe aceeași temă

 

 

 

Precizarea DNA este facuta pentru News.ro si nici nu confirma dar nici nu infirma cele susţinute de Vantu pe blogul personal, insa da cu certitudine o informatie prin care cele sustinute de Vantu sunt puse sub semnul intrebarii: cauza nu s-a finalizat, asadar solutia la care se refera Vantu, desi posibilă, e doar concluzia pe care Vantu, din inchisoare, activ pe blogul personal, o da ca sigura si, mai ales, ca finalizare a dosarului. . 

 

 

Pe pagina sa, într-o analiză a ultimelor tendinte de pe scena publică şi vehiculate în presă, neagă că ar avea vreun interes să-i ia apărarea şefei DNA, susţinând în contextul celor analizate că:

 

 

"Nu am dosare la DNA.

În cel cu Bogdan Olteanu, lucrurile s-au încheiat în ceea ce mă privește. Voi fi condamnat prin procedură simplificată datorită recunoașterii și voi executa mandatul pe care-l voi primi, deci nu am nici un alt motiv s-o apăr pe Kovesi în afara bunului simț și a unei cunoașteri profunde a sistemului care funcționează în România.”

 

 

Or, oficiali ai DNA au declarat, vineri, pentru News.ro  că nu a fost soluţionată cauza penală în ceea ce îi priveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Bogdan Olteanu, precizarea fiind făcută la cererea agentiei de stiri tocmai pentru ca omul de afaceri anuntase pe blogul sau despre situatia in care s-ar afla tocmai in consecinta finalizarii cauzei, sustinand chiar ca va fi  condamnat prin procedură simplificată tocmai pentru că şi-a recunoscut faptele în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

 

 

"Cauza penală nu s-a soluţionat nici în privinţa lui Sorin Ovidiu Vîntu, nici în privinţa lui Bogdan Olteanu", au spus sursele citate, pentru News.ro.

 

 

Procedura simplificată pe care este evident ca si-o doreste Sorin Ovidiu Vintu pentru sine in acest dosar presupune recunoaşterea totală a acuzaţiilor aduse de DNA, procedură care se face în faţa judecătorilor, iar condamnarea sa ar urma in aceste conditii sa fie redusă cu o treime din pedeapsa.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22