DNA cercetează posibile fraude europene în urma dezvăluirilor Rise Project despre Dan Barna (surse)

Dora Vulcan | 21.10.2019

Procurorii DNA cercetează o posibilă fraudă cu fonduri europene după ce s-au autosesizat în urma dezvăluirilor făcute de Rise Project despre Dan Barna.

Pe aceeași temă

Dosarul clasat de DNA structura teritorială Alba ar cuprinde doar o mică parte din cele dezvăluite de Rise Project, scrie G4Media care dă informația despre deschiderea anchetei DNA, citând surse judiciare.

Președintele USR, Dan Barna, a solicitat vineri, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF) să trimită Direcției Naționale Anticorupție (DNA) documentele legate de contractele pe fonduri europene ale firmei sale. El a spus că nu are încredere în DLAF, aflat în subordinea lui ”Toni Greblă, omul de incredere al lui Liviu Dragnea”, care acționează la comandă politică și a spus că doar o anchetă a DNA ar fi credibilă.

”Nu sunt nereguli în acele proiecte, am răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor mei din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect. Mai multe autorități de monitorizare le-au verificat de-a lungul timpului, vreau să o facă și DNA în a cărei imparțialitate cred”, a spus Barna despre dezvăluirile făcute de Rise Project.

De asemenea, Dan Barna a făcut un apel către colegii săi de partid să înceteze atacurile împotriva jurnaliștilor Rise Project care au publicat un articol despre activitatea sa de consultant în domeniul accesării fondurilor europene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22