DNA confirmă că dezvăluirile Rise Project au legătură cu dosarul de la Parchet

Redactia | 06.11.2018

Direcţia Naţională Anticorupţie confirmă, într-un răspuns dat presei, că dezvăluirile făcute de jurnaliștii de la Rise Project au legătură cu dosarul aflat în lucru la DNA.

Pe aceeași temă

Direcţia Naţională Anticorupţie spune, într-un răspuns pentru Digi24, că informaţiile făcute publice de Rise Project au într-adevăr legătură cu un dosar în lucru.

Jurnaliştii spun că au urmărit traseul banilor şi aşa au ajuns la personaje cheie din firma Tel Drum.

Procurorii Anticorupţie arătau, în noiembrie 2017, că există o legătură directă între Liviu Dragnea, Petre Pitiş şi Tel Drum. I-ar lega infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat. Ambii au negat acuzaţia.

Studiind documentele Nicoletei Pene, jurnaliştii de la Rise Project au descoperit informaţii ce leagă Tel Drum de companii satelit. Ea gestiona toate detaliile financiare. Inclusiv plăţile pentru societatea comercială deţinută de Ştefan Valentin Dragnea. Un mail trimis de fiul preşedintelui PSD către Petre Pitiş ar fi dovada că familia Dragnea era conectată la banii Tel Drum.

Un alt personajde casă: soţul Nicoletei Pene, Dacian. A lucrat la TelDrum până în 2014, ca director al departamentului mecanizare. A ajuns apoi inspector-şef la Inspectoratul pentrul Controlul în Transportul Rutier şi coordonează șase judeţe.

Mama Nicoletei Pene, pensionară, apare în acţionariatul unei societăţi înfiinţate în septembrie 2015, care, două luni mai târziu, avea tranzacţii de milioane de euro cu Tel Drum. Firma e administrată de un anume Dan Balcaru, cumnatul lui Petre Pitiş. Doi ani mai târziu, firma îşi schimbă denumirea. Nu şi acţionariatul. Interesant e că mama Nicoletei Pene a virat periodic zeci de mii de lei către o societate de asigurări din Râmnicu Sărat, condusă de Mugurel Gheorghiaş - personaj inculpat în dosarul TelDrum, alături de Liviu Dragnea şi Petre Pitiş. Fiica sa, Ioana Gheorghiaş a fost numită în iunie anul acesta consul general la Torino.

O altă informaţie interesantă care s-ar ascunde în valiza Rise Project duce către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu. E vorba despre o factură emisă de Tel Drum pe numele soţului acesteia, Gil Vasile, care ar fi încasat 15.000 de lei, în calitate de avocat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22