DNA: Denuntul Elenei Udrea a fost CLASAT. Nu s-a confirmat existenta vreuneia dintre infractiunile sesizate

Fara Autor | 12.03.2015

Pe aceeași temă

Denuntul înregistrat de Elena Udrea la DNA a fost clasat, întrucât din administrarea probelor solicitate de fostul ministru nu a rezultat existenta vreuneia dintre infractiunile sesizate, anunță procurorii anticorupție.

 

Elena Udrea declara într-un interviu acordat pe 30 ianuarie site-ului de știri Hotnews că a depus la DNA un denunț referitor la mai multe presupuse fapte de corupție, una dintre ele vizându-l pe interimarul de atunci de la SRI, generalul Florian Coldea.

“Mi-a spus (Dorin Cocos – n.red.) ca la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, pentru a-si finanta televiziunea RTV... Ulterior am aflat ca banii au fost remisi lui Ghita de Alin Cocos”, spunea atunci Udrea, vorbind și despre “un parteneriat intre dl Coldea si dna Kovesi”.

 

"In cursul urmaririi penale au fost administrate probele solicitate de catre denuntatoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existenta vreuneia dintre infractiunile sesizate. In continuare, procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe a Infractiunilor de Coruptie au dispus clasarea cauzei cu privire la savarsirea infractiunilor sesizate prin denunt si disjungerea urmaririi penale si trimiterea dosarului la Sectia de Combatere a Infractiunilor de Coruptie savarsite de Militari, din cauza calitatii de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate", se arata intr-un raspuns oferit de DNA pentru Agerpres.

 

In motivarea solutiei, procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe a Infractiunilor de Coruptie au aratat ca faptele sesizate nu au corespondent in realitate, acuzatiile formulate sunt generice, iar din denunt nu rezulta indicii rezonabile ca s-ar fi comis vreo infractiune.

 

"La data de 12 martie, procurorii Sectiei de Combatere a Infractiunilor de Coruptie savarsite de Militari, dupa valorificarea materialului probator administrat in cauza, au dispus solutia clasarii dosarului. La baza motivarii solutiei, procurorii militari au retinut caracterul general, subiectiv si conjunctural al acuzatiilor formulate de catre denuntatoare cu privire la existenta unor infractiuni ce ar fi fost comise de persoana vizata, dar nesesizate pana la schimbarea situatiei juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunostinta de la persoane care nu i-au confirmat afirmatiile", mai spune DNA.

 

CITIȚI ȘI: 

Elena Udrea, despre seful interimar al SRI, Florian Coldea: I-a solicitat lui Dorin Cocos sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita. Udrea vorbeste despre un parteneriat Coldea-Kovesi

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22