DNA despre cazul "Blair": Sebastian Ghita incearca sa discrediteze procurorul

Vlad Toma | 27.10.2016

DNA arata, intr-un raspuns trimis ziare.com, ca afirmatiile facute ieri de Sebastian Ghita incearca sa distraga atentia opiniei publice de la faptul ca acesta este cercetat intr-un dosar si sa-l discrediteze pe procurorul care conduce ancheta.

Pe aceeași temă

 

"Declaratiile respective aparute in spatiul public (...) sunt sustinute de o persoana cercetata/ trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in mai multe cauze penale. Afirmatiile publice pe care le face persoana respectiva cu privire la procurori si la orice imprejurare incidenta anchetei penale nu sunt obiective si fundamentate, nefiind exclusa chiar incercarea de distragere a atentiei opiniei publice si de discreditare a procurorului care instrumenteaza cauza", se arata in rapunsul DNA, citat de ziare.com

 

DNA transmite de asemenea ca orice persoana este libera sa sesizeze institutiile abilitate daca considera ca le-au fost incalcate drepturile.

 

Sebastian Ghita a declarat ieri ca DNA va pune sechestru pe aproximativ 200 de mii de euro din averea sa. Ghita a mai declarat ca procurorul Mircea Negulescu, cel care se ocupa cu acest caz, ar controla o firmă din domeniul constructiilor cu care participă la licitaţii, firma care ar fi protejata de DNA. Ghita le-a prezentat jurnalistilot un document care ar dovedi acest lucru.

 

Conform DNA, Victor Ponta ar fi primit 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22