DNA, despre perchezitiile de la Guvern: Suspiciuni privind fapte de coruptie din 2017

E.b. | 01.08.2017

DNA a facut azi primele precizari despre perchezitiile care au avut loc luni la sediul Guvernului. /In cursul zilei de 31 iulie 2017, intre orele 15.00 - 19.00, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate in sediul unei institutii publice din Bucuresti/

Pe aceeași temă


 

 

UPDATE: Procurorii DNA au facut luni perchezitii la sediul Secretariatului General al Guvernului (SGG), unde cerceteaza posibila trucare a unui concurs de angajari pentru Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, potrivit HotNews.

 

Vizata de cercetari ar fi si Iulia Teodorescu, consilier la SGG, fosta purtatoare de cuvant la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul in Guvernul Ciolos si fosta ziarista.

 

Concursul vizat de procurori a avut loc in luna iulie, dupa cum arata DNA intr-un comunicat emis astazi. Potrivit site-ului Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul, concursul viza angajarea unui consilier la comunicare, unui consilier la departamentul administrativ si a unui sofer.

 

Iulia Teodorescu a refuzat sa comenteze informatiile, conform HotNews.

 

 

Dosar penal

 

 

Surse judiciare au declarat că instituţia vizată de DNA ar fi Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, conform News.ro.

 

Acţiunea procurorilor DNA ar viza, conform aceloraşi surse, ocuparea unor posturi publice.

 

Perchezitiile au fost efectuate in cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Sectiei de combatere a coruptiei, care ar viza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie comise in cursul lunii iulie 2017, arata DNA.

 

             
01 august 2017
Nr. 746/VIII/3
 

COMUNICAT DNA

 

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media în contextul apariției în spațiul public a unor informații, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
 

Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15.00 - 19.00, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în sediul unei instituții publice din București.
 

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017.


Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 

 

 

 

Documente ridicate din SGG

 

 

Mai multi procurori DNA ar fi descins luni seara la sediul Executivului și ar fi ridicat documente de la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

 

Secretariatul General al Guvernului este condus in prezent de Mihai Busuioc, revenit in aceasta functie odata cu investirea Cabinetului Mihai Tudose, dupa ce fusese demis si inlocuit cu Victor Ponta de catre fostul premier Sorin Grindeanu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22