DNA extinde urmarirea penala a senatorului PSD Alexandru Cordos

P.c. | 17.07.2015

Pe aceeași temă

DNA a extins urmarirea penala impotriva senatorului PSD Alexandru Cordos, acuzat de trafic de influenta, in forma continuata, si a omului de afaceri Dorin Dumitru Muresan, acuzat de cumparare de influenta, si evaziune fiscala, relateaza Hotnews.


Conform procurorilor, in perioada 2013 - 2015, senatorul Cordos Alexandru, in schimbul unor foloase necuvenite, a pretins fata de Muresan Dorin Dumitru ca are influenta asupra unor persoane din conducerea Companiei de Apa Aries si Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) si ca va interveni pe langa acestea pentru castigarea de catre firmele administrate de omul de afaceri a unor licitatii avand ca obiect inchirierea de utilaje. Ulterior, firmele respective au castigat procedurile de achizitie publica organizate de SISETN si Compania de Apa Aries.

 

Pentru "sprijinul" acordat, "Muresan Dorin Dumitru i-a remis in repetate randuri suspectului Cordos Alexandru, cu titlul de foloase necuvenite, diverse sume de bani al caror cuantum nu a putut fi stabilit in mod cert pana in prezent", se arata intr-un comunicat al DNA.
 

CITITI SI: DNA dispune urmarirea penala fata de senatorul PSD Alexandru Cordos. Sotia si fiica lui, anchetate in dosar

 

In plus, omul de afaceri a angajat la una dintre firmele sale o ruda a lui Cordos Alexandru, incepand cu data de 19.11.2013, cu un salariu inscris pe statul de plata de 900 lei. Procurorii spun ca respectiva persoana nu a prestat pana in prezent niciun fel de activitate la respectiva firma.
 

De asemenea, Muresan Dumitru este acuzat ca ar fi inscris in contabilitate achizitii fictive, pentru a reduce valoarea TVA.
 

Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de catre firma administrata de Muresan Dorin Dumitru este de 238.327 lei, din care TVA 142.996 lei si impozit pe profit 95.330 lei.
 

Sotia acestuia, Mihaiela Cordos, a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta, fiind acuzata ca ar fi primit bani pentru a ajuta o persoana sa se angajeze la un spital.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22