PNL

DNA: Fiscuci, scriptic actionar majoritar la Tel Drum, a actionat ca interpus a lui Dragnea

E.b. | 13.11.2017

Pentru prima data o insitutie a statului sustine ca societatea Teldrum era condusa prin interpusi de Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 


Asta in conditiile in care, Liviu Dragnea, liderul PSD, a negat tot timpul ca ar avea vreo legatura cu celebra firma din Teleorman.  

 

Fișcuci Marian, apropiat al lui Liviu Nicolae Dragnea și persoană care a devenit scriptic acționar majoritar al Tel Drum SA și care a acționat și ca un interpus al lui Liviu Nicolae Dragnea în administrarea societății comerciale”, se arata in comunicatul DNA.
 

" (...) În vederea asigurării pe termen lung a beneficiilor pentru membrii grupului infracțional organizat, activitatea infracțională a fost concepută în etape, în funcție de structura unității administrativ teritoriale, a societăților controlate de membrii grupului infracțional organizat și de funcțiile și influența pe care aceștia le-au dobândit.


Activitatea de pregătire și modul de acțiune al grupului organizat a impus, în principal, următoarele etape:
- Privatizarea Tel Drum SA și transferarea acestei persoane juridice din proprietatea Consiliului Județean Teleorman în sfera de influență și control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse (...)", se mai arata in comunicatul DNA.

 

Acestea sunt primele acuzatii oficiale in care se sustine ca Tel Drum este condus in realitate de Liviu Dragnea prin interpusi.

 

De-a lungul timpului, au existat mai multe acuzatii ca Dragnea conduce Tel Drum prin interpusi. In timpul documentarii afacerii Belina, fostul baron de Teleorman, Teodor Nitulescu, a declarat, conform  HotNews, ca liderul PSD i-a propus sa preia amandoi Tel Drum si sa imparta compania de constructii atunci cand a fost privatizata in 2001.

 

In 2006, la Registrul Comertului figurau ca actionari ai Tel Drum Marian Fiscuci - 9,33%, Liviu Lucian Dobrescu – 43,99%, iar Mugurel Sorin Gheorghies - 44%, toti trei fiind fosti colegi de-ai lui Liviu Dragnea.

 

De atunci, actionariatul a devenit ascuns, actiunile companiei fiind la purtator. Altfel spus, cel care se afla in posesia actiunilor este automat proprietarul companiei, fara sa fie nevoie de acte de vanzare – cumparare care sa ateste calitatea de proprietar. Simpla detinere a actiunilor atesta aceasta calitate.

 

Petre Pitis devine presedintele Consiliului de Administratie de la Tel Drum pe 30 iunie 2008. Teodor Nitulescu a declarat, conform HotNwes, ca, in opinia si din informatiile sale, Tel Drum este companie controlata de Liviu Dragnea, iar actionarii sunt doar de fatada, interpusi.

 

Reamintim ca  ferma de porci din Salcia, cu o valoarea de cateva milioane de euro, a trecut de la Petre Pitis, directorul general si presedintele consiliului de administratie al Tel Drum, la fiul lui Dragnea (Razvan Valentin Dragnea), via un intermediar, contra unei sume de doar 450 de lei. (Vezi detalii aici).

 

Intr-o ancheta publicata de RISE Project in aprilie 2017 intitulata "Dragnea - oamenii si banii", se arata ca "Tel Drum a înghițit în ultimii zece ani peste 2 miliarde de lei de la buget. Adică peste 80 la sută din încasările totale ale corporației. Cele mai multe contracte publice au fost câștigate în Teleorman, o bună parte chiar de la instituțiile din subordinea lui Dragnea, Consiliul Județean sau primăriile PSD

 

**************

 

Liviu Dragnea, liderul PSD, s-a prezentat azi la DNA. El este vizat într-un nou dosar, fiind suspectat de abuz în serviciu, grup infracţional organizat, deturnare de fonduri europene si un prejudiciu de 21 milioane de euro, potrivit unui comunicat DNA, acuzaţiile având legătură cu firma Tel Drum.

 

Este al treilea dosar penal al lui Liviu Dragnea.

 

Conform DNA, alaturi de Dragnea mai au calitatea de suspecti inca noua persoane, printre care FIȘCUCI MARIAN, persoană apropiată lui Dragnea, acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA, pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat; PITIȘ PETRE, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA , pentru săvârșirea infracțiunilor: constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată, complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul; NEDA FLOREA, reprezentant al SC Tel Drum SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

 

 

Dragnea are calitatea de suspect intr-un dosar deschis de procurorii DNA, care are legatura de firma Tel Drum, in spatele careia s-ar afla presedintele PSD si in care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene în timpul în care se afla la șefia CJ Teleorman, conform comunicatului DNA. Prejudiciul din acest dosar ar fi de 21 milioane euro.

 

 

Opinii

Andrian Moraru

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22