DNA: Florin Petrache, director in Primaria Ploiesti, urmarit penal pentru luare de mita

Vlad Toma | 27.07.2016

DNA anunta astazi ca a inceput urmarirea penala a lui Florin Petrache, director al Direcției de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Ploiești, acuzandu-l pe acesta de luare de mita.

Pe aceeași temă

 

Procurorii arata ca, in 2012, Petrache ar fi pretins unui om de afaceri, cel care l-a si denuntat, executarea unor lucrări de amenajare la locuința personală și la un alt imobil, în valoare de 3.785, 64 lei.

 

In schimbul lucrarilor, Petrache a sustinut prelungirea unui contract de asociere al primariei cu firma la care omul de afaceri era asociat, in legatura cu exploatarea unor panouri publicitare si cu stingerea unui litigiu civil intre cele doua entitati.

 

Procurorii DNA l-au pus pe Florin Petrache sub control judiciar.

 

Cititi comunicatul DNA :

 

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 27.07.2016, a inculpatului


PETRACHE FLORIN, la data faptei director al Direcției de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.


În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 


În perioada martie-aprilie 2012, inculpatul Petrache Florin, în calitate de director al Direcției de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) executarea unor lucrări de amenajare la locuința personală și la un alt imobil, în valoare de 3.785, 64 lei, activități care s-au materializat câteva luni mai târziu.


Ca urmare a primirii acestor foloase, inculpatul a efectuat demersurile necesare promovării și supunerii aprobării Consiliului Local a unui proiect de hotărâre ce privea prelungirea unui contract de asociere încheiat între Municipiul Ploiești și o firmă la care denunțătorul avea calitatea de asociat, vizând exploatarea în comun a unor panouri publicitare aflate pe terenul aparținând domeniului public de interes local, precum și pentru stingerea unui litigiu civil dintre cele două entități aflat pe rolul instanței.


În acest sens, în lunile aprilie și mai 2012, inculpatul Petrache Florin a semnat două documente prin care se renunța la continuarea acțiunii civile în instanță împotriva societății respective și se prelungea contractul de asociere menționat mai sus.


Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Petrache Florin trebuie să respecte următoarele obligații: 

a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, 
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, 
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare, 
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, 
f) să nu exercite funcția publică de director executiv al Direcției de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești, în exercitarea căreia a săvârșit fapta,
g) să nu intre în sediul Primăriei Municipiului Ploiești, 
h) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. 

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului Petrache Florin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22