DNA il pune sub control judiciar pe vicele ANAF. Ce interdictii are Romeo Nicolae

Tudor Despina | 10.09.2015

Pus sub control judiciar, vicepresedintele ANAF si directorul Directiei Antifrauda are interdictia de a pleca din Romania. In plus, DNA i-a interzis lui Romeo-Florin Nicolae sa mai activeze ca functionar al ANAF si sa nu detina arme. El este acuzat de trafic de influenta.

Pe aceeași temă

Masura controlului judiciar dispusa de procurorii anticoruptie il mai priveaza pe Romeo-Florin Nicolae de alte drepturi si ii impun alte obligatii:

a) să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat,

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,

d) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

 

Orice incalcare a obligatiilor impuse de DNA, precizeaza procurorii, poate aduce arest la domiciliu sau arest preventiv.
 

Context

Procurorii anticoruptie au dispus, miercuri seara, inceperea urmaririi penale fata de vicepresedintele ANAF si directorul general al Directiei Antifrauda Fiscala. DNA il acuza pe Romeo-Florin Nicolae de trafic de influenta.

 

În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

 

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă, ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova .

 

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei”, arata procurorii in ordonanta de dispunere a urmaririi penale.

 

Avand si functia de vicepresedinte ANAF cu rang de secretar de stat, Romeo Florin a venit in cursul zilei de miercuri la DNA insoti de avocatul sau. Potrivit Digi24, seful DGA a spus la intrarea in sediul DNA ca nu a facut niciodata ceva care sa i se poata reprosa.

 

Conform declaratiei sale de avere, Nicolae Romeo Florin detine trei terenuri pe raza judetului Prahova, doua apartamente in municipiul Ploiesti si o casa intr-o localitate din Prahova.Potrivit declaratiei de avere, sotia lui Romeo Florin Nicolae lucreaza la Directia Finantelor Publice din judetul Prahova. Tot potrivit declaratiei de avere, Romeo Florin Nicolae a fost in 2014 membru in conducerea Companiei Nationale Loteria Romana.

 

Romeo-Florin Nicolae, fost sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, a fost numit in august 2013, de premierul Victor Ponta, la conducerea nou-infiintatei Directii Generale de Antifrauda Fiscala, la propunerea ministrului Finantelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22