DNA incepe urmarirea penala a lui Petre Toba, dupa avizul presedintelui

Vlad Toma | 09.09.2016

DNA anunta astazi ca incepe urmarirea penala a lui Petre Toba, fost ministru de Interne, dupa ce presedintele a avizat solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie.

Pe aceeași temă

 

"Luând cunoștință de răspunsul Președintelui României la cererea transmisă de D.N.A. (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de TOBĂ PETRE, la data faptei ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de favorizarea făptuitorului."

 

Presedintele Klaus Iohannis a avizat ieri solicitarea DNA privind efectuarea urmăririi penale față de Petre Tobă si a transmis-o Ministrului Justitiei, precizand de asemenea ca Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.

 

Petre Toba, fostul ministru de Interne, a demisionat din functie zilele trecute dupa ce DNA l-a acuzat de favorizare a infractorului in dosarul deturnarii de fonduri de la Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) si a cerut aviz pentru inceperea urmaririi sale penale.

 

DNA il acuza pe Toba ca, in calitate de ministru de Interne, ar fi refuzat, in mod discretionar, declasificare partiala a unor documente necesare pentru investigarea deturnarilor de fonduri din bugetul DIPI.

 

Directia Nationala Anticoruptie a transmis joi procurorului general al Parchetului General referatul cauzei, pentru sesizarea Președintelui României, "pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului, respectiv TOBĂ PETRE, ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială", se spune in comunicatul DNA.

 

Procurorii arata ca Tobă Petre este cercetat alături de alte 24 de persoane - șefi și angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul de Informații și Protecție Internă (D.I.P.I.), suspecte pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals.


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22