DNA îl trimite în judecată pe şeful psihologilor, care «încheia contracte cu el însuşi»

E.b. | 24.03.2017

DNA l-a trimis în judecată pe Mihai Aniței, președintele Colegiului Psihologilor din România. Este acuzat de fapte asimilate infracțiunilor de corupție în legătură cu cheltuirea fondurilor europene.

Pe aceeași temă

 

 

Aniței este acuzat de anchetatori de conflict de interese și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, în derularea proiectului „SCOP - specializarea consilierilor de orientare profesională”, finanțat din fonduri europene și implementat de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă în parteneriat cu Colegiul Psihologilor din România, arată DNA.

 

„În calitatea sa de preşedinte al Colegiului Psihologilor din România, și-a atribuit şi a încheiat două contracte cu el însuși, iar un alt contract l-a atribuit și l-a încheiat cu soția sa”, conform unui comunicat DNA.

 

Contractele încheiate de Mihai Aniței, președintele Colegiului Psihologilor din România, cu psihologul Mihai Aniței aveau ca obiect prestarea de către acesta a unui număr de 1.596 ore ca și coordonator tehnic în cadrul proiectului, respectiv 1.008 ore ca expert elaborare ghid deontologic pentru formarea formatorilor. La rândul său, soția lui Mihai Aniței a beneficiat de un contract având ca obiect prestarea activităţi supervizare consilieri de orientare profesională, pentru o durată de 672 ore.


„Pentru a justifica sumele de bani primite în executarea celor două contracte de prestări de servicii pe care şi le-a atribuit sieşi, în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2012, inculpatul Aniței Mihai a prezentat la Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă un număr de 28 de rapoarte ce conțineau date inexacte, nereale, cu privire la orele prestate ca expert, în condiţiile în care aceste ore nu puteau efectiv, fizic, să fie prestate. Astfel, însumând orele declarate ca fiind lucrate în cadrul proiectului SCOP cu celelalte ore pentru care inculpatul Aniței Mihai era salarizat sau le presta benevol în alte activități - profesor universitar titular sau asociat la mai multe facultăţi, angajat al unei firme, expert sau alte funcţii în alte 5 proiecte finanţate din fonduri europene, preşedinte al Colegiului Psihologilor, activităţi de coordonare editorială şi doctorate, participare la activităţi profesionale în ţară şi străinătate, etc. -, reieșea că acesta lucrase peste 20 de ore într-o zi (inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică), sau chiar un număr de ore de muncă ce depășea durata unei zile”, mai arată procurorii DNA.


În urma acestor fapte, anchetatorii susțin că s-a produs un prejudiciu din fonduri europene de 307.475 lei.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22